Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Borvízfogyasztási szokások

2019. október 16., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem koordinálásával átfogó kutatás zajlik a közkedvelt székelyföldi borvízforrások vízminőségének, illetve a borvízforrások környezeti és társadalmi szerepének feltárása érdekében.

  • Forrás: facebook
    Forrás: facebook

A multidiszciplináris kutatásban a Sapientia EMTE több oktatóján és diákján kívül részt vesznek a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, illetve a Balatoni Limnológiai Intézet oktatói és kutatói is. A projekthez kötődő első lépés egy online kérdőíves felmérés, amely a borvízfogyasztás társadalmi és kulturális vetületeit kívánja feltárni. A mintegy tíz perc alatt online kitölthető kérdőív a sapientia.ro oldal hírei közt érhető el.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1066
szavazógép
2019-10-16: Pénz, piac, vállalkozás - :

Visszaigényelhető adó

Az úgynevezett csekély értékű (de minimis) támogatási program keretében október 18-ig igényelhetik vissza a sepsiszentgyörgyi vállalkozások az ingatlanadó bizonyos hányadát – emlékeztet a pályázatot lebonyolító kereskedelmi kamara.
2019-10-16: Pénz, piac, vállalkozás - :

Csökkenő ipari termelés

A nyers adatok szerint 1,6 százalékkal csökkent az ipari termelés Romániában az idei első nyolc hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte az országos statisztikai intézet.