Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csökkenő ipari termelés

2019. október 16., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A nyers adatok szerint 1,6 százalékkal csökkent az ipari termelés Romániában az idei első nyolc hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte az országos statisztikai intézet.

  • Forrás: Gorjeanul
    Forrás: Gorjeanul

A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a csökkenés még nagyobb, 1,9 százalékos volt. A nyers adatok szerint valamennyi nagy iparágban visszaesést jegyeztek, így a bányaipar teljesítménye 2,4 százalékkal, a hő- és villamos energia, valamint gáz termelése 2,2 százalékkal csökkent, míg a feldolgozóipar termelése is 1,5 százalékkal volt kisebb. Tavaly egész évben a hazai ipari termelés 3,5 százalékkal nőtt az előző évhez képest, 2017-ben 8,2 százalékkal haladta meg a 2016-os szintet. A kormány az idén 5,5 százalékos gazdasági növekedést remél, ami meghaladja az Európai Bizottság által júliusban közölt 4 százalékos növekedési várakozást.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1067
szavazógép
2019-10-16: Pénz, piac, vállalkozás - :

Borvízfogyasztási szokások

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem koordinálásával átfogó kutatás zajlik a közkedvelt székelyföldi borvízforrások vízminőségének, illetve a borvízforrások környezeti és társadalmi szerepének feltárása érdekében.
2019-10-16: Belföld - :

A magyarellenes félmagyar

Brassói magyar-román vegyes családból származik, és alapszinten magyarul is beszél Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (NLP) elnöke, akit tegnap délután kormányalakítással bízott meg Klaus Iohannis államfő.