Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Konferencia és kiállításKárpát-medencei gazdasági rendezvény

2019. október 23., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával harmadik alkalommal szervezte meg a kárpát-medencei összmagyarság legjelentősebb gazdasági rendezvényét, a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítást, vagyis a Kárpát EXPOrt-ot. A budapesti Millenáris Parkban megvalósuló szakmai esemény keretében mintegy háromszáz hazai és határon túli – közöttük háromszéki – vállalkozás mutatkozott be.

A megközelítőleg kétezer látogatónak és a résztvevőknek lehetőségük nyílt állami és szakmai szervezetekkel, illetve a regionális gazdasági élet meghatározó szereplőivel történő közvetlen kapcsolatfelvételre, konkrét üzleti tárgyalások lefolytatására. Az esemény felvállalt célja ugyanis, hogy minél több üzleti kapcsolat szülessen, körvonalazódjanak a közös üzleti és pályázati lehetőségek, valamint megsokszorozódjanak a határokon átívelő ügyletek számai, így erősítve tovább Magyarország és a közép-európai régió országai közti gazdasági együttműködéseket.

A rendezvényt – a szervező Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseletében – Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter helyettes nyitotta meg, bemutatva a magyar kormány stratégiai törekvéseit. A résztvevők szakmai ke­rek­asztal-beszélgetések keretében nap­ra­kész információkhoz juthattak többek között a magyar kormány által meghirdetett Gazdaságfejlesztési Programok eddigi eredményeiről és aktualitásairól, az elérhető pályázati és beruházási lehetőségekről, valamint a régióban tevékenykedő állami és szakmai szervezetek szolgáltatási portfóliójáról.

Az idei esemény tematikájának egyik fontos pillére a távolabbi piacokra történő konkrét exportlehetőségek bemutatása, a regionális magyar árualap harmadik országokban való elhelyezése volt. (Fer-)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 958
szavazógép
2019-10-23: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Alternatív folyosók épülnek (Energiaipar)

Románia Magyarországról vásárolt jelentős mennyiségű orosz gázt – adja hírül a profit.ro portál. A magyarországi import annak (is) köszönhető, hogy a szomszédos országban minden gáztároló megtelt, az energiabiztonság előre garantált, sőt, bértárolásra is van lehetőség. Ugyanakkor intenzív gazdaságdiplomáciai tevékenység folyik annak érdekében, hogy a közép-európai gázellátás alternatív folyosóit is meg lehessen teremteni.
2019-10-23: Pénz, piac, vállalkozás - :

Ügyfélkapu

Az adóhatóság közleményben ajánlja az ügyfélkapu nemrég üzembe helyezett szolgáltatását, amely révén online kérhetik az adófegyelmi igazolást (cazier fiscal) mind a fizikai, mind a jogi személyek.