Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hegyimentő szolgálatNincs ok a pánikra

2019. október 23., szerda, Közélet

Felröppent a hír, miszerint munkatársak nélkül maradt a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat, távozott az egész csapat, és megfogalmazódott a kérdés, lesz-e akitől segítséget kérni vészhelyzet esetén.

  • Hegyimentők a Bodoki-tetőn állított menedékhely avatóján. Fotó: Szekeres Attila
    Hegyimentők a Bodoki-tetőn állított menedékhely avatóján. Fotó: Szekeres Attila

Pánikra nincs semmi ok, nyugtatott meg Moscviciov Leonid, a szolgálat igazgatója: tovább működnek. Nemcsak állandó, fizetett alkalmazottakkal, hanem önkéntesekkel is dolgoznak. Jelenleg tizenketten tevékenykednek. A négy állandó alkalmazott közül egy baleset miatt betegszabadságon van, hárman, akik korábban civil szervezeteknél tevékenykedtek, személyes okokra hivatkozva felmondtak, munkahelyet váltanak, ám beadványukban jelzik, önkéntesként továbbra is tevékenykednek hegyimentőként. A felszabadult három állást betöltik, mondotta az igazgató. Egyikre már a héten zajlik a versenyvizsga, a másik kettőt hamarosan meghirdetik, de már így is több a jelentkező, mint az állás. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1071
szavazógép
2019-10-23: Közélet - :

Felújítják a csomakőrösi iskolát

Kovászna város költségvetésének módosításáról határozott tegnap a fürdőváros képviselői testülete.
2019-10-23: Múltidéző - :

Az 1956-os forradalom és szabadságharc

1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen.