Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KisbaconMegszépült Elek apó kis parkja

2019. október 26., szombat, Közélet

Kisiskolások, a helyi közbirtokosság és egyesület összefogásának köszönhetően megújult  Kisbaconban a Benedek Elek szobrát övező kis park.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A Benedek Elek Általános Iskola diákjai Kolcza Judit tanítónő vezetésével másfél éve részt vettek a Kovászna Megyei Művelődési Központ által meghirdetett Népi Mesterségek Vetélkedőjén. Csapatuk a kovácsok múltjáról írt dolgozatot, adatközlőik, Baló Zoltán, Bakó László és az azóta elhunyt Baló Gyula segítségével filmet készítettek, tapasztalataikról vetített képes előadást tartottak, majd a mesterséget népszerűsítő eseményt szerveztek – méltán érdemelték ki tehát az ezereurós fődíjat.

Az azóta őrzött nyeremény egy részéből beszerezték azokat az alapanyagokat, amelyekből Baló Zoltán elkészíthette a kis parkot körbeölelő kerítést – munkájáért csak köszönetet fogadott el, mondván, a falu érdekében cselekszik –, a közbirtokosság a felállításában segédkezett, beszerezte a térkövet és le is tetette azokat. A Bodvaj Egyesület feladata lesz, hogy tavasszal gyepesítsen és virágokat ültessen.

„Benedek Elek szobrának avatásával egy időben készült el a patak menti kis park is – ennek már tíz éve. Ez meglátszott már a füvön és a fából készült kerítésen is, ezért úgy döntöttünk, hogy mi ennek a rendbetételével járulunk hozzá az idei nagyszabású ünnepséghez. Fontos ez azért is, mert egyre több székelyföldi és anyaországi turista keresi fel Elek apó okán Kisbacont, őket pedig illő módon kell fogadni” – nyilatkozta Benedek H. Márta egyesületi vezető.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1137
szavazógép
2019-10-26: Környezetünk - Csinta Samu:

Kitaposott út vezet a szorosba (Beszélgetés Dénes Ildikóval, az Elveszett Világ Egyesület elnökével)

Évtizedeken át megfellebbezhetetlen szaktekintélyként és a természet kompromisszumok nélküli imádójaként és védőjeként jött szembe velünk a Vargyasi-szoros és az Orbán Balázs-barlang „gyámja”, a 2005-ben elhunyt Dénes István geológus-barlangkutató. Özvegyével, Dénes Ildikóval az örökség hátizsákjának súlyáról, a völgy legutóbbi tizenöt esztendejéről beszélgettünk.
2019-10-26: Közélet - Fekete Réka:

Most az ideje az oltásnak (Influenza)

A megyei közegészségügyi igazgatóság több mint kétezer adag influenza elleni védőoltást osztott ki a háromszéki családorvosoknak és a kórházaknak, ez a mennyiség a negyede annak, amit az intézmény igényelt az egészségügyi minisztériumtól.