Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Múzeumi vásár

2019. október 30., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Idén december 13–14-én tartják Sepsiszentgyörgyön a hagyományos múzeumi vásárt.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A tizenegyedik alkalommal sorra kerülő karácsonyi kézművesvásárnak a Székely Nemzeti Múzeum épületének felújítása miatt a Székely Mikó Kollégium konferenciaterme ad otthont. A vásárban részt venni kívánó kézművesek, népművészek és iparművészek a karacsonyinagyvasar@gmail.com e-mail-címen jelentkezhetnek november 15-ig. A jelentkezéshez szükséges adatok: név, e-mail-cím, helységnév, telefonszám, három különböző kézműves termék fotója, a vállalkozás engedélyének másolata. A helyek száma korlátozott, a szervezők november 20-án mindenkit értesítenek arról, hogy részt vehet-e a vásáron.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 952
szavazógép
2019-10-30: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Brexit, és ami következhet az EU költségvetésében (Kitekintő)

Miközben a brit kilépés időpontjának újabb halasztását üdvözlik az európai unió politikusai, a háttérben szakértői számítások és előrejelzések, na meg politikai nyilatkozatok sokasága szól arról, hogy miként körvonalazódik az Európai Unió 2021–2027-es költségvetése. Ami biztosra vehető, az a változás, a brit befizetésből származó összegeket ugyanis valahogyan pótolni kell, sőt, a sarokszámok növelése enélkül is a feladatok között szerepel. Főként, mert az előre látható kiadások (elsősorban a klímacélok miatt) növekedni fognak.
2019-10-30: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kölcsön

A kormány október folyamán 4,3 milliárd lej kölcsönhöz folyamodott bankok és befektetők számára kibocsátott állampapírok formájában, ami 300 millió lejjel több a hónap elején bejelentett összegnél.