Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Legjövedelmezőbbek

2019. október 30., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A világ legjövedelmezőbb cége másodpercenként 3519 dolláros jövedelmet könyvel el. A világ legjövedelmezőbb cégeinek listáját a VisualCapitalist információi alapján a Pénzcsinálók közölte.

  • Forrás: saudiaramco.com
    Forrás: saudiaramco.com

Eszerint a legnagyobb nyereségen egyre kevesebb cég osztozik. Az állami tulajdonban lévő szaúd-arábiai olajvállalat, az Aramco napi 304 millió dolláros jövedelemmel toronymagasan vezeti a világ legjövedelmezőbb vállalatainak rangsorát, piaci értéke nagyjából 2 trillió dollárra rúg, bevétele pedig annyi, mint az Apple, az Alphabet és a Facebook jövedelme együttesen. A listán szereplő ázsiai cégek a Samsung kivételével mind állami tulajdonú kínai bankok. A telekommunikációs és technológiai vállalatok szintén a legjövedelmezőbbek közé tartoznak. A top 10 vállalatból kettőnél az okostelefon-gyártás a legmeghatározóbb.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 960
szavazógép
2019-10-30: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kölcsön

A kormány október folyamán 4,3 milliárd lej kölcsönhöz folyamodott bankok és befektetők számára kibocsátott állampapírok formájában, ami 300 millió lejjel több a hónap elején bejelentett összegnél.
2019-10-30: Pénz, piac, vállalkozás - :

Az ipar az első

Az Európai Unióban az ipari termelés átlagosan 19,1 százalékát teszi ki az összforgalomnak, és ezzel továbbra is az első helyen van az ágazatok között.