Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az ipar az első

2019. október 30., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az Európai Unióban az ipari termelés átlagosan 19,1 százalékát teszi ki az összforgalomnak, és ezzel továbbra is az első helyen van az ágazatok között.

  • Forrás: Noticieros Grem
    Forrás: Noticieros Grem

Az átlag fölötti arányban szerepel olyan országokban, mint Írország (36,5), Csehország (30,2) és Szlovénia (26,9 százalék). Romániában az ipari szektor a gazdaság 26,1 százalékát adja, de átlag fölött van majdnem az összes kelet-közép-európai országban és Németországban is. Az Eurostat adatai szerint sorrendben a kereskedelem és vendéglátóipari szolgáltatások következnek 19 százalékkal (Romániában ez az arány 20,2 százalék), ezt követi a közszolgáltatások ágazata 18,6 százalékkal (itt Románia 14,5 százalékkal az átlag alatt helyezkedik el). További sorrend: szakmai, tudományos és műszaki tevékenységek, ingatlanforgalom, építkezés, mezőgazdaság, IT, pénzügy és biztosítás, kulturális tevékenységek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 953
szavazógép
2019-10-30: Pénz, piac, vállalkozás - :

Legjövedelmezőbbek

A világ legjövedelmezőbb cége másodpercenként 3519 dolláros jövedelmet könyvel el. A világ legjövedelmezőbb cégeinek listáját a VisualCapitalist információi alapján a Pénzcsinálók közölte.
2019-10-30: Belföld - :

Vissza a nyelvi jogokkal

A kisebbségek anyanyelvhasználati jogait helyreállító közigazgatási törvénytervezetet terjesztett a parlament elé az RMDSZ – közölte tegnapi hírlevelében a szervezet. Az új tervezet tartalmaz minden olyan – a közigazgatási kódexet hatályba léptető sürgősségi kormányrendeletből kihagyott – nyelvhasználati jogot, amelyet az RMDSZ-nek sikerült a tavalyi parlamenti vita során elfogadtatnia, és újabb, magyar szempontból fontos kiegészítéseket is javasol.