KézdivásárhelyOsztalék a nadrággyártól

2019. október 30., szerda, Közélet

A kézdivásárhelyi önkormányzat legutóbbi ülésén a városatyák többek között a többségi német tőkéjű New Fashion Rt. múlt évi profitjának az elosztását is jóváhagyták.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Bokor Tibor polgármester elmondta: a részvénytársaság tavalyi osztalékra szánt jövedelme 2 565 145 lej, ebből a várost tízszázalékos nettó részesedés, azaz 256 514 lej illeti meg. Ennek felhasználásáról az önkormányzat dönt, a jövedelem a 2020-as helyi költségvetés része lesz. A tanácstagok egyhangú vokssal elfogadták a határozattervezetet, és felhatalmazták a város polgármesterét, hogy november 13-án a New Fashion Rt. részvényesi közgyűlésén képviselje a társtulajdonos önkormányzatot.

A tanácsülésen Bokor Tibor az egyik tanácstag kérdésére, hogy van-e újdonság a tízszázalékos részvénycsomag eladását-megvételét illetően, elmondta: egy szakcéget bíztak meg azzal, hogy végezze el a tízszázalékos részvénycsomag felértékelését.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1854
szavazógép
2019-10-30: Közélet - Fekete Réka:

Akiknek még nem volt karácsonyuk

Szombaton indult és karácsonyig tart az a kézművesfoglalkozás-sorozat a Kovászna Megyei Vöröskereszt sepsiszentgyörgyi székházában, amelynek célja, hogy négy nélkülöző családban tizenkilenc gyermek karácsonyi ünnepét készítsék elő. Az Első karácsony varázsa elnevezésű programra a szervezet a Háromszéki Közösségi Alapítvány idei Civil Licitjén nyert támogatást.
2019-10-30: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

Rózsafüzérrel Sepsiszentgyörgy körül

Ferenc pápa októbert a rendkívüli misszió hónapjának hirdette, amelynek egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a keresztények az imádság erejével győzzék le a mai korra jellemző fáradtságot, beletörődő magatartást. Ennek a felhívásnak tettek eleget Sepsiszentgyörgy katolikus templomainak elöljárói, amikor október 23–27. között megszervezték a Rózsafüzérrel a város körül zarándoklatot. A zarándoklatot a város lelki megújulásáért ajánlották fel, a családokért, önmagunkért és a világ békéjéért.