Sűrűn reng

2019. október 31., csütörtök, Belföld

Három nap alatt négy kisebb földrengésről adott hírt az országos földfizikai intézet: a hétfő hajnali és a kedd hajnali után kedd este 23 óra 23 perckor volt egy, a Richter-skála szerinti 3,8-as erősségű földrengés Vrancea megyében 127 kilométeres mélységben, majd szerda reggel újabb, ezúttal 2,6-os erősségű földmozgás 138 kilométeres mélységben.

  • Fotó: Cotidianul
    Fotó: Cotidianul

Október eleje óta 19 földmozgást észleltek Romániában, ezek a Richter-skála szerinti 2,3 és 3,8 közötti erősségűek voltak. Az idei év legerősebb földrengése 4,5-ös erősségű volt és Buzău megyében következett be.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1546
szavazógép
2019-10-31: Belföld - :

Orban nem hátrál

Nem cseréli le Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (NLP) kormányalakítással megbízott elnöke azt a három miniszterjelöltet, akik a parlamenti meghallgatás alkalmával nem kapták meg az illetékes szakbizottságok támogatását beiktatásukhoz.
2019-10-31: Világfigyelő - :

Magyarország Nyugat és Oroszország együttműködésében érdekelt (Vlagyimir Putyin Budapesten)

Magyarország abban érdekelt, hogy a Nyugat és Oroszország közötti együttműködés minél inkább javuljon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, miután tegnap Budapesten tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Oroszország fontos partnernek tekinti Magyarországot az Európába irányuló gázszállításban – hangsúlyozta az orosz elnök, kiemelve: már több éve működik a két ország közötti együttműködést a legmagasabb szinten lehetővé tevő mechanizmus, amely sikeres, főleg a kereskedelmi és a gazdasági kapcsolatok tekintetében.