Lehavazott Kommandón

2019. október 31., csütörtök, Közélet

Csütörtök reggelre lehullott az idei tél első hava Kommandón. A faluban és környékén mintegy tíz centiméternyi vastagságban telepedett meg a hó, de délre a vizes hóréteg mintegy felére csökkent – tudtuk meg Kocsis Béla polgármestertől.

  • Fotó: Bálint Béla
    Fotó: Bálint Béla

Az elöljáró elmondta, nem volt szükség a hó eltakarítására, a közlekedésben sem okozott fennakadást a hőréteg. A község szerződéses viszonyban áll egy bodzafordulói céggel, amely vállalta az utak hótalanítását. A községháza a maga során rendelkezik egy erőgéppel, melyet szükség esetén be tudnak vetni a falu utcáinak járhatóvá tétele érdekében.

Az utóbbi években egyre kevesebb hó hull Kommandón, a telek sem olyan hidegek, mint néhány évvel ezelőtt. A felmelegedés miatt jó pár éve nem tudták megrendezni a hagyományos hóünnepet sem. Az év eleji rendezvény korábban nagy sikernek örvendett, nem csak a helybélieknek jelentett kitűnő szórakozást, hanem idegenből is nagy számban vonzott vendégeket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1642
szavazógép
2019-10-31: Világfigyelő - :

Magyar vétó a NATO-ban

Megvétózta a NATO nagyköveteinek közös, Ukrajnával foglalkozó nyilatkozatát Magyarország – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter az Eurázsia Fórum elnevezésű rendezvényen tegnap Budapesten.
2019-10-31: Közélet - :

Súlyosan sérült a részeg biciklis

Torja főútján elesett egy kerékpáros szerdán délután.