Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kitüntették Lezsák Sándort

2019. november 1., péntek, Világfigyelő

A magyar nemzeti kultúra szószólójának nevezte Lezsák Sándort Orbán Viktor kormányfő, aki a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést adta át tegnap a karmelita kolostorban az Országgyűlés alelnökének, József Attila-díjas költőnek, a Nemzeti Fórum, a Bethlen Gábor Alapítvány és a Mindszenty Társaság elnökének, a Lakitelek Népfőiskola alapítójának.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

Méltatásában a miniszterelnök kiemelte: Lezsák Sándor azon dolgozik, hogy visszaadja a magyarság önbecsülését az egész Kárpát-medencében, mert enélkül nincs jövő, a nemzet önbecsülése pedig az egyes emberek önbecsüléséből adódik. „A mi dolgunk annyi, hogy a magyarok következő nemzedékeiben is elültessük az érzést”, hogy magyarnak lenni a legnagyszerűbb dolog, ami történhet az emberrel – fűzte hozzá.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 956
szavazógép
2019-11-01: Világfigyelő - :

Rodostó több figyelmet érdemel

Rodostót sokkal jobban be kellene kapcsolni a magyar emlékezetbe és a magyar turizmusba – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Török–Magyar Kultúrház rodostói átadó ünnepségén mondott beszédében szerdán. A kultúrház a nyugat-törökországi Rodostóban (Tekirdag), a Rákóczi Múzeum mögött található Hikmet Cevik utca 11. szám alatt nyílt meg.
2019-11-01: Világfigyelő - :

Lejárt Junckerék mandátuma

Hivatalosan lejárt a mandátuma tegnap a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottságnak, mely ügyvivőként folytatja tevékenységét, miután az új összetételű brüsszeli testület nem tud hivatalba lépni november elsején.