Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lejárt Junckerék mandátuma

2019. november 1., péntek, Világfigyelő

Hivatalosan lejárt a mandátuma tegnap a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottságnak, mely ügyvivőként folytatja tevékenységét, miután az új összetételű brüsszeli testület nem tud hivatalba lépni november elsején.

  • Forrás: bbc.com
    Forrás: bbc.com

Az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság november elsején lépett volna hivatalba, azonban ezt el kellett halasztani, mivel a francia, a magyar és a román biztosjelöltet is elutasították az Európai Parlamentben (EP). A jelenlegi cél december elseje, bár vannak, akik szerint egyre kevésbé valószínű, hogy ez tartható lesz. A csúszás miatt Jean-Claude Juncker mostani elnök és a biztosi testület jelenlegi tagjai maradnak a posztjukon ügyvivőként.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 957
szavazógép
2019-11-01: Világfigyelő - :

Kitüntették Lezsák Sándort

A magyar nemzeti kultúra szószólójának nevezte Lezsák Sándort Orbán Viktor kormányfő, aki a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést adta át tegnap a karmelita kolostorban az Országgyűlés alelnökének, József Attila-díjas költőnek, a Nemzeti Fórum, a Bethlen Gábor Alapítvány és a Mindszenty Társaság elnökének, a Lakitelek Népfőiskola alapítójának.
2019-11-01: Világfigyelő - :

Képek al-Bagdadi likvidálásáról

Az amerikai védelmi minisztérium sajtókonferencián hozta nyilvánosságra az Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetője likvidálásakor készült videók egy részét.