Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nyilvánosságra hozták a KGB-tiszt Vlagyimir Putyin Komszomol-jellemzését

2019. november 1., péntek, Világfigyelő

Erkölcsileg szilárd, KGB-s kollégái tiszteletét kiérdemlő embernek írta le a jelenlegi államfő Vlagyimir Putyint egy frissen nyilvánosságra hozott Komszomol-jellemzés – közölte a szentpétervári 78-as hírcsatorna.

  • Forrás: bbc.com / Reuters
    Forrás: bbc.com / Reuters

A feloldott titkosítású dokumentum szerint Putyin 1975 óta volt tagja az Össz-szövetségi Lenini Kommunista Ifjúsági Szövetségnek (Komszomolnak) a Szovjetunió Állambiztonsági Bizottságánál működő alapszervezetben. A jellemzés az utasításokat végrehajtó, fegyelmezett, lelkiismeretes, a szervezési és a sportfeladatokért felelős munkatársként írta le Putyint.

A szerzők szerint folyamatosan gyarapította ideológiai és politikai tudását, aktívan képezte magát a kommunista párt oktatási hálózatában, folyamatosan tökéletesítette szakmai tudását is. Kitértek arra, hogy Putyin szabadidejében sportol, dzsúdóban és szambóban elérte a Szovjetunió mesterfokozatát, és 1976-ban Leningrád bajnoka lett.

A jellemzést Oroszország „északi fővárosának” központi állami levéltára állította ki, több más orosz és szentpétervári vezetőre vonatkozó, nemrégiben hozzáférhetővé tett dokumentummal együtt.

Vlagyimir Putyin 1975 és 1991 között – egyebek között Drezdában – szolgált a KGB-nél, ahonnan alezredesi rendfokozatban szerelt le. Mielőtt 2000-ben elfoglalta országa legmagasabb vezetői tisztségét, 1998. július 25. és 1999. augusztus 9. között az egyik utódszervezetnek, a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) az igazgatója volt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1155
szavazógép
2019-11-01: Világfigyelő - :

Képek al-Bagdadi likvidálásáról

Az amerikai védelmi minisztérium sajtókonferencián hozta nyilvánosságra az Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetője likvidálásakor készült videók egy részét.
2019-11-01: Sport - :

Hétvége a focipályákon (Labdarúgás)

1. LIGA. A legutóbbi négy mérkőzésen nyeretlen Sepsi OSK vasárnap 21 órától a FCSB csapatával játszik a Nemzeti Arénában az élvonalbeli bajnokság 15. fordulójában.