Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Képek al-Bagdadi likvidálásáról

2019. november 1., péntek, Világfigyelő

Az amerikai védelmi minisztérium sajtókonferencián hozta nyilvánosságra az Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetője likvidálásakor készült videók egy részét.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

Al-Bagdadit az amerikai különleges erők vasárnapra virradóra Szíriában végrehajtott rajtaütéskor likvidálták. Pontosabban: amikor a terrorista vezér érzékelte, hogy az amerikai katonák közelednek, két gyermekével és két feleségével együtt felrobbantotta magát az épület alatti alagútban. A videót bemutató Kenneth McKenzie tábornok, az Egyesült Államok Középső Parancsnokságának vezetője elmondta: a rajtaütés után az amerikaiak robbantották fel az épületegyüttest. „Úgy nézett ki, mint egy óriási gödrökkel teli autóparkoló” – fogalmazott a tábornok. A tábornok elmondta azt is: látták, amint al-Bagdadi bemászik egy lyukba – amely, mint később kiderült, az alagút bejárata volt –, húzta maga után a két kisgyerekét, és aztán felrobbantotta magát és a gyerekeket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 956
szavazógép
2019-11-01: Világfigyelő - :

Lejárt Junckerék mandátuma

Hivatalosan lejárt a mandátuma tegnap a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottságnak, mely ügyvivőként folytatja tevékenységét, miután az új összetételű brüsszeli testület nem tud hivatalba lépni november elsején.
2019-11-01: Világfigyelő - :

Nyilvánosságra hozták a KGB-tiszt Vlagyimir Putyin Komszomol-jellemzését

Erkölcsileg szilárd, KGB-s kollégái tiszteletét kiérdemlő embernek írta le a jelenlegi államfő Vlagyimir Putyint egy frissen nyilvánosságra hozott Komszomol-jellemzés – közölte a szentpétervári 78-as hírcsatorna.