Labdarúgás, 1. LigaBukarestben játszik a Sepsi OSK

2019. november 2., szombat, Sport

A Sepsi OSK vasárnap 21 órától a legutóbbi hét bajnoki mérkőzésen veretlen FCSB vendégeként lép pályára a Nemzeti Arénában az élvonalbeli bajnokság 15. fordulójában. A mérkőzést a Digi Sport és a Telekom Sport élőben közvetíti.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A sepsiszentgyörgyi csapat az előző fordulóban hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a sereghajtó FC Voluntari együttesével, míg a Bogdan Vintilă irányította labdarúgók 4–0-ra győztek az FC Hermannstadt vendégeként. A napokban mindkét csapat érdekelt volt a Román Kupa-nyolcaddöntőben. A bukaresti labdarúgók azonban két nappal többet pihenhettek, ugyanis kedden játszottak a Kolozsvári U ellen, míg a székelyföldi együttes csütörtökön lépett pályára. A Sepsi OSK és a FCSB története során hétszer találkozott, a háromszékiek az összecsapások közül egyet tudtak megnyerni, egyszer osztozkodtak a pontokon és ötször a fővárosi gárda örülhetett. A csapatok legutóbb a júliusi odavágóban néztek farkasszemet, a sepsiszentgyörgyi stadionban akkor gól nélküli döntetlen született. László Csaba csapata a bajnokságban 16 ponttal a tizedik, a huszonhatszoros rekordbajnok pedig 21 ponttal a hetedik helyen áll. Az idényben a Sepsi OSK veretlen idegenben, egyszer győzedelmeskedett és hatszor pontot szerzett, a FCSB mérlege hazai pályán két győzelem, két döntetlen és három vereség.

„A FCSB ellen nem számítunk esélyesnek, viszont az odavágóban jó mérkőzést játszottunk a fővárosi csapattal, amit ezúttal is szeretnénk megismételni. Számunkra nem a legjobb, hogy a bukaresti együttes az elmúlt időszakban összeszedte magát, hozták a kötelező meccseket, sok gólt szereztek, egyszerűen jó formában vannak. A legutóbbi bajnoki mérkőzésüket is könnyedén behúzták a Hermannstadt otthonában, csapatként hatékonyak, a legutóbbi változtatások a javukra szolgáltak. Bukarestben örülnénk, ha sikerülne pontot szerezni, még akkor is, ha sokan azt mondják, hogy sok döntetlent játszunk. A FCSB ellen mindenképp pozitívum, ha sikerül pontot szerezni, viszont tisztában vagyok vele, hogy olyan csapatunk van, amely képes meglepetést okozni. Idegenben néha jobban játszunk, mint hazai pályán, és ha leg­alább két gólt tudnánk lőni, esélyünk lenne a jó eredményre. Ha nyerni akarunk, agresszíven kell játszanunk, nem szabad területet hagynunk a gyors játékosoknak, mert bármelyik pillanatban képesek eldönteni a mérkőzést” – mondta László Csaba vezetőedző. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 539
szavazógép
2019-11-02: Sport - :

Sportolóink a hétvégén

KOSÁRLABDA. Két nemzetközi mérkőzés után a női kosárlabda Nemzeti Ligában is pályára lép a Sepsi-SIC, amely ma 18 órától az Alexandria vendége lesz a Keleti csoport 6. fordulójában.
2019-11-02: Riport - Csinta Samu:

Feladat mellé erőt is ad az Isten (Beszélgetés dr. Csókay András idegsebésszel)

Orvosként emberek sokaságának szenvedését enyhíti, egyetemen oktat, tanúságtételeivel az Istenben való létezés hitét igyekszik minél több emberhez eljuttatni. Dr. Csókay András idegsebésszel a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó beavatkozás erkölcsi vonzatairól is beszélgettünk.