Farage szövetkezne

2019. november 2., szombat, Világfigyelő

Választási szövetséget ajánlott pénteken Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnöknek Nigel Farage, a legradikálisabb EU-ellenes brit politikai erő, a Brexit Párt vezetője, de ennek fejében a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételeit rögzítő megállapodás elvetését követelte.

Nagy-Britanniában december 12-én előrehozott parlamenti választást tartanak. Farage a Brexit Párt kampányát hivatalosan elindító tegnapi londoni nagygyűlésen kijelentette: a brexit-megállapodás elvetésére szólítja fel Boris Johnsont, mert „ez a megállapodás nem brexit”. Boris Johnson mindazonáltal az elmúlt időszakban többször is határozottan leszögezte, nem kíván semmiféle választási egyezséget kötni Farage pártjával. A BBC által a legnagyobb közvélemény-kutatók legutóbbi felméréseinek átlaga alapján készített friss összegzés szerint a népszerűségi listát a Johnson vezette Konzervatív Párt vezeti 36 százalékos támogatottsággal, Farage Brexit Pártja 11 százalékos támogatottsági átlaggal a negyedik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1744
szavazógép
2019-11-02: Belföld - :

Hírsaláta

A FACEBOOK MÁR A ROMÁNIAI ELNÖKVÁLASZTÁSBA IS BEAVATKOZIK? A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (LDSZ) Szeben megyei szervezete beperelte a Facebookot, mert az blokkolta az alakulat elnökjelöltjének, Mircea Diaconunak a közösségi oldalát és ezzel befolyásolja az államelnök-választási kampányt.
2019-11-02: Világfigyelő - :

Moszkva rosszallja a NATO lépését

A NATO Kijevnek nyújtott támogatása destabilizáló és provokatív hatással van az ukrajnai helyzetre – jelentette ki Mariija Zaharova orosz külügyi szóvivő.