Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Moszkva rosszallja a NATO lépését

2019. november 2., szombat, Világfigyelő

A NATO Kijevnek nyújtott támogatása destabilizáló és provokatív hatással van az ukrajnai helyzetre – jelentette ki Mariija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

Zaharova ezt Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtöki kijevi látogatását és a NATO–Ukrajna bizottság ülését kommentálva mondta. A szóvivő szerint fokozzák a feszültséget az olyan ígéretek, amelyek szerint a szövetség mindig kiáll majd Ukrajna mellett. Mint mondta, a NATO-küldöttség látogatásának célja Kijev euroatlanti törekvései­nek támogatása volt a szövetség 2008-as bukaresti csúcstalálkozójának szelle­mében. Zaharova szerint a NATO-bővítés történelmi tapasztalatát és humanitárius tapasztatait alapul véve arra lehet következtetni, hogy Kijevnek a szövetségbe való invitálása szakadást provokál az országban, felerősíti az etnikumközi ellentéteket és elmélyíti az új európai választóvonalakat.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 882
szavazógép
2019-11-02: Világfigyelő - :

Farage szövetkezne

Választási szövetséget ajánlott pénteken Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnöknek Nigel Farage, a legradikálisabb EU-ellenes brit politikai erő, a Brexit Párt vezetője, de ennek fejében a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételeit rögzítő megállapodás elvetését követelte.
2019-11-02: Világfigyelő - :

Nincs is migránsinvázió?

Az olaszországi partokra érkezők növekvő létszáma nem számít inváziónak Luciana Lamorgese belügyminiszter szerint. Ugyanakkor elismerte, hogy amióta ő vezeti a belügyi tárcát, szeptemberben és októberben is emelkedett az érkezések száma.