Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Moszkva rosszallja a NATO lépését

2019. november 2., szombat, Világfigyelő

A NATO Kijevnek nyújtott támogatása destabilizáló és provokatív hatással van az ukrajnai helyzetre – jelentette ki Mariija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

Zaharova ezt Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtöki kijevi látogatását és a NATO–Ukrajna bizottság ülését kommentálva mondta. A szóvivő szerint fokozzák a feszültséget az olyan ígéretek, amelyek szerint a szövetség mindig kiáll majd Ukrajna mellett. Mint mondta, a NATO-küldöttség látogatásának célja Kijev euroatlanti törekvései­nek támogatása volt a szövetség 2008-as bukaresti csúcstalálkozójának szelle­mében. Zaharova szerint a NATO-bővítés történelmi tapasztalatát és humanitárius tapasztatait alapul véve arra lehet következtetni, hogy Kijevnek a szövetségbe való invitálása szakadást provokál az országban, felerősíti az etnikumközi ellentéteket és elmélyíti az új európai választóvonalakat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1073
szavazógép
2019-11-02: Világfigyelő - :

Farage szövetkezne

Választási szövetséget ajánlott pénteken Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnöknek Nigel Farage, a legradikálisabb EU-ellenes brit politikai erő, a Brexit Párt vezetője, de ennek fejében a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételeit rögzítő megállapodás elvetését követelte.
2019-11-02: Világfigyelő - :

Nincs is migránsinvázió?

Az olaszországi partokra érkezők növekvő létszáma nem számít inváziónak Luciana Lamorgese belügyminiszter szerint. Ugyanakkor elismerte, hogy amióta ő vezeti a belügyi tárcát, szeptemberben és októberben is emelkedett az érkezések száma.