Medve az országút közelében

2019. november 3., vasárnap, Közélet

A Ro-Alert rendszerben továbbított hatósági üzenet révén figyelmeztették vasárnap kora délután a lakosságot arról, hogy medve kószál Réty közelében.

A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség által jegyzett tájékoztató szerint a nagyvad a 11-es országút, illetve a 13E megyei út kereszteződésénél tartózkodott, a lakosságot pedig arra kérték, ne menjenek az érintett területre, ne közelítsék meg és ne próbálják etetni az állatot – számolt be az esetről a We Radio. Legutóbb Antal Árpád polgármester fordult hasonló kéréssel a lakossághoz, miután ő maga is látta Sugásfürdőn, október derekán a wellnessközpont közelében azt a medvét, amelynek jelenlétére ugyancsak a Ro-Alert rendszer hívta fel a lakosság figyelmét. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 406
szavazógép
2019-11-02: Világfigyelő - :

Nincs is migránsinvázió?

Az olaszországi partokra érkezők növekvő létszáma nem számít inváziónak Luciana Lamorgese belügyminiszter szerint. Ugyanakkor elismerte, hogy amióta ő vezeti a belügyi tárcát, szeptemberben és októberben is emelkedett az érkezések száma.
2019-11-03: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Újabb vaddisznótetemekre bukkantak

Terjed a sertéspestis Erdővidék vaddisznóállományában, a hétvégén újabb esetekről tájékoztatott a megyei élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi hatóság.