Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nincs is migránsinvázió?

2019. november 2., szombat, Világfigyelő

Az olaszországi partokra érkezők növekvő létszáma nem számít inváziónak Luciana Lamorgese belügyminiszter szerint. Ugyanakkor elismerte, hogy amióta ő vezeti a belügyi tárcát, szeptemberben és októberben is emelkedett az érkezések száma.

Hangsúlyozta azonban, hogy még így is év eleje óta 9300 migráns érkezett a tavaly egész évben mért, több mint 23 ezerhez képest. Az olasz belügyminiszter a La Repubblica balközép napilapnak adott interjúval válaszolt Matteo Salvininek, aki korábban inváziónak nevezte a szeptember elején megalakult kormány migrációs politikájának következményeit. Lamorgese szerint Salvini nem mondott igazat. Matteo Salvini a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében úgy kommentálta a Lamorgese-interjút, hogy az új római kormány vagy hülyének nézi az olaszokat, vagy tehetetlen, vagy az embercsempészek cinkosa. Salvini felsorolta, hogy amióta távozott a belügyminiszteri székből, szeptemberben 2498 migráns érkezett a tavaly szeptemberi 947-hez képest, októberben pedig 2015 a tavalyi 1007-hez képest.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 957
szavazógép
2019-11-02: Világfigyelő - :

Moszkva rosszallja a NATO lépését

A NATO Kijevnek nyújtott támogatása destabilizáló és provokatív hatással van az ukrajnai helyzetre – jelentette ki Mariija Zaharova orosz külügyi szóvivő.
2019-11-03: Közélet - :

Medve az országút közelében

A Ro-Alert rendszerben továbbított hatósági üzenet révén figyelmeztették vasárnap kora délután a lakosságot arról, hogy medve kószál Réty közelében.