Női kosárlabda, Nemzeti LigaKönnyed és fölényes diadal Alexandrián

2019. november 4., hétfő, Sport

A hosszú svédországi kiszállás után a négyszeres bajnokcsapatunk, a Sepsi-SIC szombaton kora este nagyarányú győzelmet aratott Alexandria vendégeként, 114–49-re nyert a női kosárlabda Nemzeti Liga Keleti csoportjának 6. fordulójában. Zoran Mikes edző ezen a meccsen pihentette az Európa-kupában való szereplésből oroszlánrészt magukra vállaló játékosait, de a zöld-fehérek még így is könnyed győzelmet arattak, s nem mellesleg a csapat minden játékosa eredményes volt.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A Keleti csoport éllovasaként utazott Alexandriára a Sepsi-SIC, ahol az összecsapás előtt még sereghajtó együttes edzője Viorela Voicut, Andreea Mazilut, Mihaela Mihait, Andreea Horleát és Paloma Cucut küldte pályára a háromszékiek ellen. A sepsiszentgyörgyi csapatnál Orbán Nicolett, Kristina Topuzović, Andra Mandache, Annemarie Gödri-Părău és Chrissy Givens volt a kezdő ötösben.

A találkozó első pontjait Mandache szerezte, aki a hárompontos vonalon túlról célzott pontosan, majd Givens és Topuzović duplájával már 0–7 volt az állás. A házigazdák a 3. perc elején Voicu révén szerezték meg első kosarukat, s a 4. percben Givens triplája után már tízzel vezetett a Sepsi-SIC (4–14). Az első negyed felénél Mihai megszerezte csapata első hárompontosát (11–18), majd Mazilu kosarával már csak négy pont volt a két csapat között (15–19). A hajrá a mieinkről szólt, akik 19–25-re nyerték a játékrészt. A második felvonásban sebességet váltott a vendégcsapat, s remek és fölényes játékuknak köszönhetően támadásról támadásra növelték előnyüket a szentgyörgyiek, és a csapatok 28–55-ös eredménynél vonultak szünetere.

A térfélcsere után is folytatódott a Sepsi-SIC által irányított egyoldalú mérkőzés, és 30 percnyi játék után a zöld-fehéreknek már kétszer annyi pontjuk volt, mint az Alexandriának (43–88). A zárószakaszban sem lassítottak a szentgyörgyi kosarasok, akik a 36. percben Kovács Renáta duplájával megszerezték századik pontjukat (45–100). Ezután sem lazítottak Zoran Mikes tanítványai, akik végül 49–114-re nyerték meg idei ötödik bajnokijukat.

A mezőny legeredményesebb játékosa az egyaránt 17 pontot szerző Topuzović és Orbán volt, ám utóbbi neve mellé 11 lepattanót is feljegyezhettünk, így ő dupla duplával vette ki részét a SIC szombati sikeréből. Rajtuk kívül Shae Kelley, Ștefania Cătinean, Mîrne-Nagy, Vučetić és Kovács is legalább 10 egységig jutott. A házigazdáktól a 14 pontot jegyző Voicu jeleskedett. A zöld-fehér mezesek csütörtökön ismét az Európa-kupában bizonyíthatnak, hiszen 19 órától a lengyel Artego Bydgoszcz együttesét fogadják a Sepsi Arénában.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, 6. forduló (Keleti csoport): Alexandria–Sepsi-SIC 49–114 (19–25, 9–30, 15–33, 6–26). Alexandria, városi sportcsarnok. Mintegy 150 néző. Vezette: Lavinia Gheorghe, Sabina Popa, Diana Oprea. Alexandria: Voicu 14, Mazilu 7, Mihai 8/6, Horlea 7, Cucu 4–Crăciunescu 2, Jianu, Măgureanu, Botorogeanu 3, Bota 2, Mărgărit, Fiereșteanu 2. Edző: Mădălin Piperea. Sepsi-SIC: Orbán 17, Topuzović 17/3, Mandache 5/3, Gödri-Părău 3, Givens 7/3–Kelley 14, Cătinean 12, Mîrne-Nagy 10, Vučetić 10, Kovács 13/6, Butler 6. Edző: Zoran Mikes.

A további eredmények: Agronómia Bukarest–Brassói Olimpia 70–80, Konstancai Phoenix–Târgoviște 55–76, a Bukaresti Rapid szabadnapos volt. A Keleti csoport állása: 1. Sepsi-SIC (5/0) 10 pont, 2. Târgoviște (4/1) 9 pont, 3. Brassói Olimpia (3/2) 8 pont, 4. Konstancai Phoenix (2/3) 7 pont, 5. Agronómia Bukarest (2/3) 7 pont, 6. Alexandria (1/3) 5 pont, 7. Rapid (0/5) 5 pont.

Megyénk másik élvonalbeli együttese, a Nyugati csoportban érdekelt Kézdivásárhelyi SE nem lépett pályára a hétvégén, mivel a Nagyváradi Rookies elleni 4. fordulóbeli meccsét a céhes városbeliek kérésére elhalasztották. A találkozót november 10-én pótolják. Így ebben a fordulóban még csak egy mérkőzést játszottak le, amelyen a bajnoki ezüstérmes Szatmárnémeti VSK 104–48 arányban diadalmaskodott a Marosvásárhelyi Sirius otthonában. Az Aradi FCC–Kolozsvári U találkozót ma 18 órától rendezik meg. (tibodi)
 

Háromból három

A Sepsi ISK U16-os fiúegyüttese teljes egészében kihasználta a hazai pálya előnyét, miután háromból három meccset nyert a korosztályos kosárlabda-bajnokság sepsiszentgyörgyi teremtornáján. A Bernád Levente irányította alakulat 80–66-ra győzte le a Gyergyószentmiklósi ISK csapatát, majd 50–37 arányban bizonyult jobbnak a Csíkszeredai VSK gárdájánál, és 54–47 arányú diadalt ért el a Jászvásári Unirea ISK alakulatával szemben. Hétvégi sikereinek köszönhetően a sportiskolás fiúk megnyerték csoportjukat, és az első helyről jutottak tovább a küzdelemsorozat következő körébe. A 2-es csoport végeredménye: 1. Sepsi ISK (5/1) 11 pont, 2. Gyergyószentmiklósi ISK (3/3) 9 pont, 3. Jászvásár (3/3) 9 pont, 4. Csíkszeredai VSK (1/5) 7 pont. A csapatunk: Toró Csongor, Szilágyi-Nagy Nándor, Váncsa Áron, Szőcs-Torma Márton, Száraz Trisztán, Dobrán Samu, Lozsádi Hunor, Bukur Tamás, Boros Arthur, Titesz Csanád, Czompók Bence, Crișan Mátyás, Kovács Ákos, Duka Máté. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 539
szavazógép
2019-11-04: Közélet - Iochom István:

Megrongálták a buszmegállót

A közelmúltban hét új buszmegálló-építményt vásárolt Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala, amelyek nem csak az esőtől, széltől védik a várakozókat, hanem mutatósak is.
2019-11-04: Sport - :

Két év múlva indul az Európa Konferencialiga (Labdarúgás)

Az UEFA végrehajtó bizottsága szeptember végi ülésén jelentette be, hogy 2021-ben útjára indul a harmadik számú európai kupasorozat, az Európa Konferencialiga (Europa Conference League). Az európai szövetség csütörtökön tett közzé újabb részleteket a versenykiírással kapcsolatban.