LabdarúgásKét év múlva indul az Európa Konferencialiga

2019. november 4., hétfő, Sport

Az UEFA végrehajtó bizottsága szeptember végi ülésén jelentette be, hogy 2021-ben útjára indul a harmadik számú európai kupasorozat, az Európa Konferencialiga (Europa Conference League). Az európai szövetség csütörtökön tett közzé újabb részleteket a versenykiírással kapcsolatban.

  • Fotó: AFP
    Fotó: AFP

Az Európa konferencialiga a 2021–2022-es idényben kezdődik, és egyetlen csapat sem lesz automatikusan főtáblás (ellentétben a Bajnokok Ligájával és az Európa-ligával). Nyolc négyes csoportba osztják a 32 csapatot, amelyek közül 5 a selejtező bajnoki ágáról, 17 a selejtező nem bajnoki ágáról, míg 10 az Európa-liga selejtezőjének rájátszásából – a párharcok vesztesei – érkezik.

A nyolc csoportgyőztes bejut a nyolcaddöntőbe, míg a csoportmásodikok az Európa-ligából érkező csoportharmadikokkal vívnak rájátszást a legjobb 16 közé kerülésért. Hasonlóan alakul át a 32 csapatosra redukálandó Európa-liga is: a csoportmásodikok a Bajnokok Ligájából érkező csoportharmadikokkal küzdenek meg a nyolcaddöntőbe kerülésért. Összességében 15 héten keresztül 141 mérkőzést bonyolítanak le az Európa Konferencialigában, pontosan úgy, ahogy az Európa-ligában. A meccsek kezdési időpontja is megegyezik majd (mind a három UEFA-sorozatban): 19.45 és 22 óra. Az Európa Konferencialiga győztese a következő idényben főtáblás lesz az Európa-ligában, amelynek nyertese a Bajnokok Ligájában lesz csoportkörös.

A teljes versenykiírást, és azt, hogy melyik ország hány csapatot indíthat a selejtezőkben, egyelőre nem közölte az UEFA.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 538
szavazógép
2019-11-04: Sport - :

Könnyed és fölényes diadal Alexandrián (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A hosszú svédországi kiszállás után a négyszeres bajnokcsapatunk, a Sepsi-SIC szombaton kora este nagyarányú győzelmet aratott Alexandria vendégeként, 114–49-re nyert a női kosárlabda Nemzeti Liga Keleti csoportjának 6. fordulójában. Zoran Mikes edző ezen a meccsen pihentette az Európa-kupában való szereplésből oroszlánrészt magukra vállaló játékosait, de a zöld-fehérek még így is könnyed győzelmet arattak, s nem mellesleg a csapat minden játékosa eredményes volt.
2019-11-04: Sport - :

Đoković ötödször nyert Párizsban (Tenisz)

Novak Đoković pályafutása során ötödször nyerte meg a párizsi kemény pályás férfi tenisztornát, miután az 5,8 millió euró összdíjazású verseny tegnapi döntőjében két szettben győzött Denis Shapovalov ellen.