Labdarúgás, 2. LigaBravúros csíkszeredai győzelem

2019. november 4., hétfő, Sport

Az FK Csíkszereda a papírformát borítva az FC Rapid után a szintén esélyesebbnek tartott FC Turris-Oltul Turnu Măgurele ellen gyűjtötte be a három pontot a másodosztályú bajnokság 15. fordulójának nyitómérkőzésén. Valentin Suciu csapata hazai pályán 1–0-ra győzött a korábban éllovas Teleorman megyei labdarúgók ellen.

  • Fotó: Pál Zoltán
    Fotó: Pál Zoltán

A mérkőzés nem volt gólhelyzetekben gazdag, bár a házigazdák többet birtokolták a labdát, aktívabbak voltak támadásban is. A 14. percben Magyari Szilárd próbálkozását Ionuț Rus kapus könnyedén védte, majd a 21. percben a székelyföldi csapat megszerezhette volna a vezetést: a vendégek kapuja előtt egy pattogó labdára Majzik Adrián csapott le, azonban lövése kevéssel elkerülte a bal kapufát. Nem sokkal később egy szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgást Erdei Carlo kevéssel kapu fölé lőtt.

A hazai csapat a szünet után először Kálmán Szilárd révén veszélyeztetett, de lövése nem okozott gondot a vendégek hálóőrének. Az 59. percben Kálmán már nem hibázott, kapura tört, majd a tizenhatos vonal előtt kicselezte védőjét, végül laposan, a jobb kapufa mellett a hálóba bombázott (1–0). A folytatásban a Turnu Măgurele birtokolta többet a labdát, viszont veszélyes gólhelyzetet nem tudott kialakítani Gyenge Szilárd kapujánál, így az FK Csíkszereda megérdemelten nyert.

Az 5. fordulóból elhalasztott FC Petrolul Ploiești–FK Csíkszereda mérkőzést kedden 17.45-től rendezik az Ilie Oană Stadionban. A következő fordulóban, november 9-én az FK Csíkszereda a Temesvári Politehnica vendégeként játszik. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 768
szavazógép
2019-11-04: Sport - Miska Brigitta:

Megtört a jég: először győzött az idényben a KSE (Labdarúgás, 3. Liga)

A Kézdivásárhelyi SE öt döntetlen és öt vereség után a szezonban először gyűjtötte be a három pontot. A felső-háromszéki csapat szombaton a papírformát borítva 2–0 arányban diadalmaskodott az esélyesebbnek tartott Focșani felett a Sinkovits Stadionban a harmadosztályú bajnokság 11. körében.
2019-11-04: Sport - :

Továbbra is 3 pont a Sepsi OSK II. előnye (Labdarúgás, 4. Liga)

A negyedosztályú bajnokság 12. fordulójában az éllovas Sepsi OSK II. hazai környezetben kapott gól nélkül győzött Gelence ellen, míg a második Papolci FC Illyefalva vendégeként gyűjtötte be a három pontot.