Betörtek a Diákboltba

2019. november 4., hétfő, Közélet

Kár nélkül úszták meg a sepsiszentgyörgyi Diákboltként ismert városközponti könyv- és papírkereskedés működtetői a vasárnapról hétfőre lezajlott betörést.

  • A kép illusztráció. Forrás: otthonterkep.blog.hu
    A kép illusztráció. Forrás: otthonterkep.blog.hu

A rendőrség közlése szerint a hatóságot reggel értesítette az egyik alkalmazott, hogy az üzlet ajtaját felfeszítve találta. A vizsgálat során kiderült, hogy a bolt riasztóberendezése a feszegetés nyomán megszólalt, ezért az egyelőre még ismeretlen tettes/tettesek elmenekültek. Az alkalmazottak is megerősítették, hogy a boltból nem tűnt el semmi. A hatóság minősített lopás kísérlete gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen. (nagyd)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2019-11-04: Belföld - :

Bizalmat szavaztak az Orban-kormánynak

Bizalmat szavazott a parlament együttes ülése a Nemzeti Liberális Pártot (NLP) vezető Ludovic Orban-kormányának.
2019-11-04: Belföld - :

Hivatalba lépett az Orban-kormány

Bizalmat szavazott hétfőn a parlament együttes ülése a jobbközép Nemzeti Liberális Pártot (NLP) vezető Ludovic Orban kormányának. A kormány beiktatásához a törvényhozók többségének – legkevesebb 233 képviselőnek és szenátornak – a támogatására volt szükség. Az Orban-kormány 240 szavazatot kapott. Ludovic Orban a szociáldemokrata Dăncilă-kabinet leváltása után kapott kormányalakítási megbízást. Az új kabinet tagjai le is tették a hivatali esküt. A szavazást követően Viorica Dăncilă leköszönő miniszterelnök vehemens támadást intézett Klaus Iohannis államfő és az új kormány ellen, az államelnök pedig élesen bírálta a távozó szociáldemokratákat. Az új kormánynak bizalmat szavazó alakulatok – köztük az RMDSZ – több feltételhez is kötötték a további parlamenti támogatást.