Európai polgári kezdeményezésHázról házra az aláírásokért

2019. november 6., szerda, Közélet

A Székely Nemzeti Tanács által elindított, nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezéshez szükséges aláírások gyűjtésébe kíván besegíteni az Erdélyi Magyar Néppárt sepsiszentgyörgyi szervezete. Mint Kolcza István, az alakulat sepsiszéki szervezetének elnöke közölte: önkénteseik és a MINTA ifjúsági szervezet tagjai házról házra járva próbálnak támogatókat szerezni az ügynek.

  • Kolcza István és Bálint József aláírja az európai polgári kezdeményezést. A szerző felvétele
    Kolcza István és Bálint József aláírja az európai polgári kezdeményezést. A szerző felvétele

A Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló kezdeményezése rólunk szól, arról, hogy ne Bukarest döntse el, miként költsük el a nekünk járó pénzeket, hanem mi magunk – érvelt Kolcza István, hozzáfűzve: az EMNP már kezdetektől támogatta a kezdeményezést. Minthogy azonban egyelőre nem állnak túl jól az aláírások gyűjtésével, és fogy az idő is – május 6-ig kell összegyűjteni az egymillió aláírást –, az EMNP önkéntesei révén bejárja Sepsiszentgyörgy utcáit, és házról házra kopogtatva igyekeznek minél több támogatót megnyerni az ügynek. Azt szeretnék, ha december végéig legalább ötezer aláírást tudnának összegyűjteni.

Az EMNP ugyanakkor egy városi konzultációt is indít: ugyancsak házról házra járva arra kérik a városlakókat, nevezzenek meg három olyan nagyon fontos dolgot, amivel szerintük a polgármesteri hivatalnak és a városi tanácsnak foglalkoznia kellene, továbbá arra is kíváncsiak, hogy a válaszadók szerint e feladatok teljesítésére mely párt a legalkalmasabb. Minderre azért van szükség, hogy városi tanácstagokként minél inkább tisztában legyenek a városlakókat foglalkoztató kérdésekkel – ecsetelte Kolcza István, aki Bálint József néppárti megyei elnökkel együtt a sepsiszentgyörgyi tanács önkormányzati képviselője.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 128
szavazógép
2019-11-06: Közélet - Hecser László:

Vargyas, a becsületbeli ügy (Tisztújítást tartott az erdővidéki RMDSZ)

Az RMDSZ erdővidéki szervezete hétfő délután Nagybaconban tartott tisztújító közgyűlésén megerősítette tisztségében Váncza Tibort, új ügyvezetőjének pedig Bardoc polgármesterét, Balázsi Dénest választották. Az eseményen jelen volt Tamás Sándor megyeitanács-elnök is, aki bár méltatta a szövetség helyi vezetőinek utóbbi években elért eredményeit, egyértelművé tette, nem mindegyik jelenlegi polgármester lehet biztos abban, hogy a jövő évi helyhatósági választásokon ismét jelölik.
2019-11-06: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Kevesebb taxiállomás lesz

Több taxiállomást is felszámolnak Sepsiszentgyörgyön, de egy újat is létrehoznak – jelentette be Tóth-Birtan Csaba alpolgármester a helyi tanács októberi ülésén.