Kevesebb taxiállomás lesz

2019. november 6., szerda, Közélet

Több taxiállomást is felszámolnak Sepsiszentgyörgyön, de egy újat is létrehoznak – jelentette be Tóth-Birtan Csaba alpolgármester a helyi tanács októberi ülésén.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A városban jelenleg 111 olyan parkolóhely található, amelyet a taxisok számára különítettek el, de nem mindenütt akad ügyfél, ezért 29 beállót megszüntetnek – többek között a Gödri Ferenc utcában, az 1918. december 1. úton, a Gyár, a Nicolae Iorga utcában, az Arany János utcával szemben, a Kisstadion mögött, a Bod Péter megyei könyvtár előtt –, és két újat hoznak létre a Bodok Szálloda előtt. Ezeket a módosításokat a taxisok kérésére fogadták el, de vannak olyanok is, amelyeket lakossági kezdeményezésre. A legfontosabb közülük az, hogy a diszpécserszolgálatoknak illemhelyet kell biztosítaniuk a taxisok számára – ezek hiánya, illetve az alkalmazott szükségmegoldások miatt több panasz is volt –, de a szabályzat a taxisoktól megkívánt magatartásra is kiterjed.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 129
szavazógép
2019-11-06: Közélet - Farcádi Botond:

Házról házra az aláírásokért (Európai polgári kezdeményezés)

A Székely Nemzeti Tanács által elindított, nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezéshez szükséges aláírások gyűjtésébe kíván besegíteni az Erdélyi Magyar Néppárt sepsiszentgyörgyi szervezete. Mint Kolcza István, az alakulat sepsiszéki szervezetének elnöke közölte: önkénteseik és a MINTA ifjúsági szervezet tagjai házról házra járva próbálnak támogatókat szerezni az ügynek.
2019-11-06: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Megszabadul az adósságtól Sepsiszentgyörgy

Pár napon belül utolsó hitelrészletét is törleszti Sepsiszentgyörgy önkormányzata, így a jövő évet adósság nélkül kezdheti – jelentette be Antal Árpád polgármester a tegnapi, rendkívüli tanácsülésen, amelynek legfontosabb napirendi pontja a költségvetés módosítása volt.