Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nők javadalmazásaHajszálnyi javulás

2019. november 7., csütörtök, Család

Történt némi javulás az előző évhez képest, de az Európai Unióban a nők átlagosan még mindig 16 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak – közölte hétfőn az Európai Bizottság. A javulás mértéke mindössze 0,2 százalékpont.

  • Forrás: mti.hu
    Forrás: mti.hu

A brüsszeli testület az egyenlő javadalmazás európai napja alkalmából adta ki a közleményt, amely idén november 4-re esett. Ez minden évben azt a szimbolikus időpontot jelzi, amikortól úgy tekinthető, hogy a nők a férfi kollégáikkal összevetve már nem kapnak fizetést ugyanazért a munkáért az év hátralévő időszakára.

„Hatvan év telt el azóta, hogy az egyenlő díjazás elvét rögzítették az európai szerződések, de ennek ellenére a nők Európa-szerte még mindig nem tapasztalják meg a jogszabályok érvényesülését a mindennapi életükben. Az európai nők a férfi kollégáikkal összevetve még most is két hónapot ingyen dolgoznak, és a helyzet csak lassan javul” – emelte ki közös nyilatkozatában Frans Timmermans első alelnök, illetve Marianne Thyssen és Vera Jourová uniós biztos. „Bár az elmúlt öt évben lépéseket tettünk a helyes irányba, többet kell elérnünk és gyorsabban” – mutattak rá.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke mandátumának első száz napjában intézkedéseket kíván előterjeszteni a bérek kötelező átláthatóvá tétele érdekében. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2297
szavazógép
2019-11-07: Család - :

Hungarikum lett a dobostorta

Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a dobostorta és bővült a Magyar Értéktár is – tájékoztatta az Agrárminisztérium kedden az MTI-t.
2019-11-07: Riport - Váry O. Péter:

Zalai hazanéző / 2.

Rejtőzködő kincsek
Lendva a történelmi Zala része volt, Trianon után Jugoszláviához került, ma Szlovénia legmagyarabb városa. Határmenti település, minden utcanév, minden intézmény felirata kétnyelvű – és ezen senki nem akad fenn, hiszen természetes.