A Bosch visszalépett

2019. november 7., csütörtök, Belföld

Nem építi meg mosógépgyárát a németországi Bosch vállalat a Hunyad megyei Piskitelepen, amely így elesik több mint 110 millió eurós befektetéstől és 700 munkahelytől – tudatja a Maszol hírportál. 

  • Fotó: Ziarul financiar
    Fotó: Ziarul financiar

Irenne Wagner marketingigazgató elmondása szerint a cég a gazdasági feltételek és az erre épített eladási tervek miatt döntött a visszalépésről. Úgy látják, hogy nincs szükség további gyártóegységre, a Bosch 22 európai gyára eleget tud tenni a keresletnek. Az eredeti tervek szerint a gyártást már idén el kellett volna kezdeni Piskin, ám az ígért kormánytámogatás folyamatosan elmaradt. Az utóbbi években több hasonló nagyberuházás is meghiúsult Romániában, a BMW például Debrecent választotta egymilliárd eurós gyárának megépítéséhez a jobb infrastruktúra, a kiszámíthatóbb politika és a gazdasági stabilitás miatt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2630
szavazógép
2019-11-07: Belföld - :

Dăncilă és a Frăţia

Központi és helyi szintű együttműködési megállapodást írtak alá tegnap az SZDP és a Frăţia szakszervezeti tömb vezetői. A felek felidézték az elmúlt harminc év „hasznos és jó” együttműködését.
2019-11-07: Belföld - :

Borcea szabad

Kilenc hónapi börtön után tegnap feltételesen szabadlábra helyezték Cristian Borcea üzletembert. A Dinamo sportklub volt tulajdonosát februárban zárták be, és példás magaviselete miatt engedték ki.