Borcea szabad

2019. november 7., csütörtök, Belföld

Kilenc hónapi börtön után tegnap feltételesen szabadlábra helyezték Cristian Borcea üzletembert. A Dinamo sportklub volt tulajdonosát februárban zárták be, és példás magaviselete miatt engedték ki.

Emiatt egyébként (több más kedvezmény mellett) 21 szabadnapot is kapott az elmúlt hónapokban, amit otthon tölthetett el. Borceát egy konstancai és mamaiai ingatlanok illegális visszaszolgáltatása miatt indított perben ítélték ötévi szabadságvesztésre (ugyanebben az ügyben kapott nyolc évet Radu Mazăre volt konstancai polgármester is), korábban pedig a labdarúgók illegális átigazolása miatt kapott 6 év 4 hónapot, amiből 4 év letöltése után, tavaly nyáron szabadult. A két büntetést utólag összevonták, így összesen 7 év 6 hónapi börtönt kellett volna letöltenie, de Bukarest negyedik kerületi bírósága szerint a büntetés már elérte célját, az elítélt javulást mutatott, és ezt ugyanígy látja az Ilfov megyei törvényszék is.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 702
szavazógép
2019-11-07: Belföld - :

A Bosch visszalépett

Nem építi meg mosógépgyárát a németországi Bosch vállalat a Hunyad megyei Piskitelepen, amely így elesik több mint 110 millió eurós befektetéstől és 700 munkahelytől – tudatja a Maszol hírportál. 
2019-11-07: Belföld - :

Hírsaláta

IOHANNIS IS TEHET AZ ERDŐIRTÁSRÓL. Ha egy fát kivágnak ebben az országban, azért vágják ki, mert megvan hozzá az államelnök hallgatólagos jóváhagyása – írja Alex Găvan hegymászó és környezetvédelmi aktivista Klaus Iohannis államfőhöz intézett nyílt levelében.