Idén járható lesz a kommandói híd

2019. november 8., péntek, Közélet

Jó ütemben halad a Kommandó központjában lévő, a Nagybászka patakán átívelő híd újjáépítése. Az egykori fahíd helyett, melyet tavaly sodort el az árvíz, modern betonhidat épít a kivitelezéssel megbízott bodzafordulói vállalkozó – tudtuk meg Kocsis Béla polgármestertől.

  • Újból lesz átjáró Kommandó két része között. A szerző felvétele.
    Újból lesz átjáró Kommandó két része között. A szerző felvétele.

Az építkezés finanszírozására a kormány tartalékalapjából hívhattak le 700 ezer lejt. Ha minden terv szerint halad, már idén átadják a hidat – mondta az elöljáró.

A híd a központban lévő utakat – kockakövezeteket is – köti össze, ezért 3,5 tonnánál nehezebb jármű nem mehet át rajta. A nagyobb összsúlyú járművek a falu kovásznai bejáratánál lévő betonhídat használhatják a Kovászna vagy a Csángók falurészen áthaladó utak irányában.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 530
szavazógép
2019-11-08: Közélet - Nagy D. István:

Más helyszínt keres a beruházó (Családi kalandpark Sepsiszentgyörgyön)

Az ellenzőkkel és a támogatókkal folytatott egyeztetések, valamint többszöri helyszíni szemle után úgy döntöttek, lemondanak arról, hogy a Honvéd-kút környékén található, legelőként nyilvántartott, de javarészt erdő által borított parcellákon valósuljon meg – önkormányzati hozzájárulással – a rozsnyói dinóparkot is létrehozó sepsiszentgyörgyi HCR Kft. által tervezett családi kalandpark – tájékoztatta lapunkat Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere. Az elöljáró szerint a befektetők a Sepsiszentgyörgy és Előpatak közötti útszakasz mentén keresnek új helyszínt, az önkormányzat kettőre tett javaslatot, ezek közül az egyik a Szemerja-Görgő Közbirtokosság területén fekszik.
2019-11-08: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Az előre lejátszott meccs

A kampányidőszakra időzített kormánybuktatás, majd az új kabinet megalakításával járó procedúrák sorozata gyakorlatilag még azelőtt eldöntötte az államfőválasztás kimenetelét, hogy valós küzdelem kibontakozhatott volna. Klaus Iohannis államelnök ötéves mandátumának egyetlen eredményeként mutatja fel, hogy a Dăncilă-kormány megbukott, nem is beszél másról, nem számol be a Cotroceni-palotában az elmúlt esztendőkben folytatott tevékenységéről, nem kínál semmiféle programot: kormányülésekre jár, és az őt támogató liberális párt ölelő karjai közül szapulja szociáldemokrata ellenjelöltjét. Számára már csak egy tétje maradt a vasárnapi voksolásnak: lehetőleg ne Dan Barnával, hanem Viorica Dăncilăval kelljen megküzdenie a második fordulóban, ez esetben már most vasárnap kibonthatja a pezsgőt, hiszen a szociáldemokratákkal szemben álló tábor egésze felsorakozik mögé.