Visszatér a zöldilleték?

2019. november 8., péntek, Belföld

Támogatja a használt járművek első forgalomba jegyzése alkalmával fizetendő környezetvédelmi bélyegilleték újbóli bevezetését, de a járművek károsanyag-kibocsátási szintje szerint kellene az adó szintjét meghatározni, és csak az Európai Bizottsággal való egyetértésben – jelentette be tegnap Ludovic Orban kormányfő.

Costel Alexe, a környezetvédelmi tárca vezetője szerint el szeretnék kerülni, hogy olyan illetékváltozattal álljanak elő, mely nyomán elveszik az állampolgárok pénzét, majd a minisztérium költségvetésének jelentős részét a visszatérítésre fordítják, ahogy történt az előző kormányok idején.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 383
szavazógép
2019-11-08: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Az előre lejátszott meccs

A kampányidőszakra időzített kormánybuktatás, majd az új kabinet megalakításával járó procedúrák sorozata gyakorlatilag még azelőtt eldöntötte az államfőválasztás kimenetelét, hogy valós küzdelem kibontakozhatott volna. Klaus Iohannis államelnök ötéves mandátumának egyetlen eredményeként mutatja fel, hogy a Dăncilă-kormány megbukott, nem is beszél másról, nem számol be a Cotroceni-palotában az elmúlt esztendőkben folytatott tevékenységéről, nem kínál semmiféle programot: kormányülésekre jár, és az őt támogató liberális párt ölelő karjai közül szapulja szociáldemokrata ellenjelöltjét. Számára már csak egy tétje maradt a vasárnapi voksolásnak: lehetőleg ne Dan Barnával, hanem Viorica Dăncilăval kelljen megküzdenie a második fordulóban, ez esetben már most vasárnap kibonthatja a pezsgőt, hiszen a szociáldemokratákkal szemben álló tábor egésze felsorakozik mögé.
2019-11-08: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Borsos bírság feketemunkáért

Bár nem jellemző Háromszékre az illegális foglalkoztatás, idén kilenc hónap alatt 40 olyan személyt azonosított a megyei munkafelügyelőség, akik bejelentetlenül, szerződés nélkül dolgoztak különféle ágazatokban. A vonatkozó jogszabályok jelentős bírságról rendelkeznek, s nem csak a munkaadó, a munkavállaló is büntethető ilyen esetben – emlékeztetett Ördög Lajos főfelügyelő.