Nem kérik a roma nyelvű helységtáblát Ozsdolán

2019. november 8., péntek, Közélet

Brânduș-Dendyuk Szilveszter, Ozsdola község polgármestere átiratot kapott Daniel Vasilétől, a roma közösség képviselőjétől, a képviselőház Emberjogi, vallásügyi és a nemzeti kisebbségek bizottságának alelnökétől, aki arra szólította fel az elöljárót, hogy alkalmazza a törvényt, és a helységnévtáblákon roma nyelven is tüntesse fel a község nevét, hiszen a településen nagyszámú roma közösség él.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A polgármester az átiratot az október 31-i tanácsülésen terjesztette elő, kikérve falusfelek, illetve a kishilibi roma közösséget képviselő Balázs Jenő álláspontját is. Tegnap érdeklődésünkre az elöljáró elmondta: Balázs Jenő a testületi ülésen arról számolt be, hogy a romák megyeszinten egyeztettek, és arra jutottak, hogy nem tartanak igényt a parlamenti képviselő közbenjárására, és nem kérik a helységnevek roma nyelven való feltüntetését, hiszen ők magyar ajkú romák, akik nem beszélik a cigány nyelvet.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 696
szavazógép
2019-11-08: Közélet - :

Kilövik az Oltszemen garázdálkodó medvét

Kedvező választ kapott szerdán Bodok önkormányzata arra a beadványára, melyben azt kérték a szaktárcától, hogy engedélyezzék egy medve kilövését, mely több alkalommal is megjárta magát az oltszemi speciális iskolának otthont adó Mikó-kastély területén – tudtuk meg Fodor Istvántól.
2019-11-08: Közélet - Iochom István:

Intelligens jelzőlámpák segítik majd a forgalmat (Kézdivásárhely)

A kézdivásárhelyi tanács legutóbbi ülésén Bokor Tibor polgármester előterjesztésére az önkormányzati képviselők a helyi költségvetés módosításáról is döntöttek. A városháza bevételei az év elején tervezetthez képest 197 560 lejjel nőttek, ezt az összeget is be kellett foglalni a költségvetésbe.