Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. november 8., péntek, Belföld

A SZÓRAKOZÁS ÁRA. 5500 lejre bírságoltak egy gyulafehérvári fiatal nőt, aki megtévesztette a hatóságokat, miután azt jelentette a 112-es egységes segélyhívószámon, hogy ismeretlen helyen tartják fogva. A betelefonáló álnevet adott meg és nem válaszolt a visszahívásokra. A rendelkezésre álló adatok alapján a különleges műveleti csoport és a hírelemzők támogatásával 16 rendőr és négy csendőr indult a nő keresésére, és végül épen, egészségesen megtalálták. A 28 éves nő azt nyilatkozta, azért telefonált, hogy bosszút álljon élettársán, aki állítólag megcsalta. (Maszol)

A JÓ ÖREG USZÍTÁS. Nagyon érzi a vesztét a kormányzásból frissen kipaterolt Szociáldemokrata Párt (SZDP). Ezt abból lehet tudni, hogy az államfőválasztási kampány hajrájában elővette minden sarokba szorult román párt és politikus leghatékonyabbnak tartott csodafegyverét: az uszítást. A célpontban azon jelöltek vannak, akik nem román származásúak vagy legalábbis a nevük nem román. A sort szerdán a Szeben megyei SZDP nyitotta, amely Facebook-oldalán hosszas névelemzésbe kezdett, miután a politikai ellenfelek gyakran gúnyolódnak Viorica Dăncilă SZDP-elnök és államfőjelölt második keresztnevén, ami nem más, mint a Vasilica. A posztot aztán a felháborodás miatt eltávolították, ám a stafétát átvette Foksány SZDP-s polgármestere, Cristi Misăilă. „Klaus, Siegfried, Orban, Hellvig, Julien, Clotilde, Kelemen, Tomac. Az idegenek vezetik az országot? Gratulálunk, SRI!” – írta. Dan Barna egy kampánygyűlésen reagált az „idegenszívűségről” szóló vádra. Biztosított mindenkit, hogy tiszta román a pedigréje, szülei Szeben megyeiek, édesapja Polyánból, édesanyja Resinárból származik. „Nagyon román vagyok, de ha egy romániai kisebbséghez tartozó állampolgár lennék, akkor sem lenne gond” – verte vissza a pofátlan támadásokat. Azt is hozzátette: tudomása szerint magyar vezetékneve ellenére családja legalább 3–4 generációra vissza­menőleg román. (Főtér)

POLGÁRI FELHÁBORODÁS. A Magyar Polgári Párt mélységesen elítéli, hogy Fekete-Győr András, a magyarországi Momentum Mozgalom elnöke egy román párt, az MRSZ–PLUS mellett folytat kampánytevékenységet – írta tegnapi közleményében az MPP. Mint ismert, november 3-án Fekete-Győr András Kolozsváron vett részt a pártszövetség kampányrendezvényén, és a Dan Barna államfőjelöltre való szavazásra biztatott. „Felháborító, hogy a szélsőségesen balliberális nézeteket valló pártelnök ismételten megpróbálja Erdélyben folytatni nemzetellenes tevékenységét, és egy olyan román pártszövetség támogatására buzdít, melynek egyik vezetője, Dacian Cioloș a szélsőségesen magyarellenes Vatra Românească tagja volt, mely szervezet egyik legfőbb felelőse a marosvásárhelyi Fekete márciusként elhíresült pogrom megszervezésének” – fogalmaz a párt közleménye. (Közlemény/Maszol)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1226
szavazógép
2019-11-08: Belföld - :

Tőkés: értük is szóljanak (Beke–Szőcs-ügy)

Tőkés László szerint az államfő-választási kampány kiváló alkalmat kínálna arra, hogy az RMDSZ jelöltje felemelje szavát a terrorizmus alaptalan vádjával ártatlanul bebörtönzött Beke István és Szőcs Zoltán érdekében. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke úgy véli, az új kormány támogatásának feltételeként az RMDSZ-nek a kézdivásárhelyi fiatalok szabadon bocsátását is meg kellett volna szabnia. Tőkés László szerdán a feketehalmi börtönben raboskodó két fiatalembernél Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő társaságában tett látogatását követően fogalmazta meg álláspontját.
2019-11-08: Belföld - :

Érkeznek az oltások

November 10-én várható az influenzaellenes oltások második szállítmánya az országba, december elején pedig az utolsó szállítmány is megérkezik – nyilatkozta mandátumának átvételét követően az új egészségügyi miniszter, Victor Costache.