Hiány hiány hátán

2019. november 8., péntek, Belföld

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján úgy tűnik, szinte minden minisztérium komoly forráshiánnyal küzd.

Ludovic Orban kormányfő tegnapi bejelentései alapján a kabinetnek szándékában áll emelni a nyugdíjakat, de a nyugdíjalapban kétmilliárd lej körüli a deficit. Az egészségügyi minisztériumban sem jobb a helyzet, nincs elegendő pénz sem az egészségügyi programokra, sem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) költségvetésére, tehát a fizetésekre sem. A hivatalát tegnap átvevő Victor Costache tárcavezető szerint körülbelül négymilliárd lej költségvetés-kiegészítésre van szüksége a minisztériumnak. Ion Ştefan közigazgatási, fejlesztési és közmunkálatokért felelős miniszter is jelentős hiányról beszélt. Állítása szerint az általa átvett minisztérium idei költségvetése teljesen elhibázott: az állami költségvetésben megjelölt összegnek csak a kétharmada áll valójában a tárca rendelkezésére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2019-11-08: Belföld - :

Megjelent az Uber-törvény

Kihirdette tegnap Klaus Johannis államfő az alternatív szállítási tevékenységet szabályozó törvényt.
2019-11-08: Sport - Tibodi Ferenc:

Súlyos vereségbe szaladt bele a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Európa-kupa)

Kosárlabdaünnep helyett rémálommá vált a Sepsi-SIC tegnap esti nemzetközi szereplése, miután a zöld-fehérek egy katasztrofális harmadik negyed után 50–76-ra kaptak ki a lengyel Artego Byd­goszcz csapatától a női kosárlabda Európa-kupa negyedik csoportkörében. A 17. percig még játékban voltak a zöld-fehér mezes lányok, akik ezután hibát hibára halmoztak, és nem tudtak felnőni a remek napot kifogó, roppant jól játszó vendégegyüttes szintjére.