Női kosárlabda, Európa-kupaSúlyos vereségbe szaladt bele a Sepsi-SIC

2019. november 8., péntek, Sport

Kosárlabdaünnep helyett rémálommá vált a Sepsi-SIC tegnap esti nemzetközi szereplése, miután a zöld-fehérek egy katasztrofális harmadik negyed után 50–76-ra kaptak ki a lengyel Artego Byd­goszcz csapatától a női kosárlabda Európa-kupa negyedik csoportkörében. A 17. percig még játékban voltak a zöld-fehér mezes lányok, akik ezután hibát hibára halmoztak, és nem tudtak felnőni a remek napot kifogó, roppant jól játszó vendégegyüttes szintjére.

  • Henning János felvétele
    Henning János felvétele

A nagy érdeklődésnek örvendő mérkőzésen Zorán Mikes, a zöld-fehérek edzője legjobb ötösét – Chrissy Givens, Annemarie Gödri-Părău, Shae Kelley, Andra Mandache és Jovana Pašić – küldte pályára, a vendégeknél pedig Brianna Kiesel, Elżbieta Międzik, Laura Miskiniene, Jennifer O’Neill és Karolina Pobozy kezdett. Lengyel kosárral rajtolt a párharc, amire Givens gyorsan válaszolni tudott. A következő két támadást Pobozy értékesítette, és az Artegónak máris sikerült meglépnie (2–6). Pašić duplájával lányaink felzárkóztak két pontra, ám Międzik és Miskiniene kosaraival a lila-fehé­rek előnye hét pontra nőtt (4–11). Szentgyörgyi időkérés után javult a mieink játéka, és 8–2-es roham után átvettük a vezetést (14–13). Ezúttal Tomasz Herkten volt a sor, hogy magához hívja tanítványait, akik két hárompontossal ismét előnybe kerültek (14–18). A negyedet Kelley duplája zárta (16–18), a második játékrész küzdelmének pedig Miskiniene triplája adta meg az alaphangot (16–21).

Kristina Topuzović távolról, majd Natalie Butler a palánk alól volt eredményes, és 21 egyelő volt az állás. Gyors kosárváltás következett, majd Kelley és Pašić kétpontosával plusz hat volt javunkra (28–22). Ekkor még játékban voltak a zöld-fehérek, ám Rymarenko egymás utáni két hárompontosa teljesen megtörte lendületüket (28–28). Hazai időkérés után Givens pontozott (30–28), és innen a vendégeké volt a főszerep. Megnyerték a negyedet (30–35), s bő hét percen át csak ők dobtak kosarat. Igaz, ehhez kellett a SIC-es lányok halmozott hibasorozata, akik Butler révén törték meg a bő tíz percen át tartó kosárcsendjüket (32–48). Akkorra a lengyelek összehoztak egy 20–0-s részsikert és eldöntötték a mérkőzést. A zárószakasz 32–55-ről indult, s bár magára talált az öltözőből valamiért szétesve kijövő csapatunk, nem tudtuk felvenni a versenyt a pontosabban, magabiztosabban játszó Artego Bydgoszcz alakulatával. Időnként volt egy-két jó pillanatuk a zöld-fehér mezes lányoknak, de a lengyelek 26 pontos előnye túl nagynak bizonyult, és a Sepsi-SIC 50–76 arányban veszítette el tegnapi meccsét.

A mezőny és az Artego legjobbjának Miskiniene bizonyult, aki dupla duplával, azaz 24 ponttal és 11 lepattanóval zárta csapata sepsiszentgyörgyi vendégjátékát. Rajta kívül a lengyel gárdából további négy játékos szerzett legalább 10 pontot, amíg nálunk a maga 15 pontjával Kelley lett a legeredményesebb.

Női kosárlabda Európa-kupa, 4. forduló: Sepsi-SIC–Artego Bydgoszcz 50–76 (16–18, 14–17, 2–20, 18–21) Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna. Mintegy 2500 néző. Vezette: Vilius Maciulaitis (Litvánia), Valentin Oliot (Franciaország), Martin Van Hoye (Belgium). Sepsi-SIC: Kelley 15, Pašić 5/3, Mandache 2, Gödri-Părău 2, Givens 12–Demeter, Orbán, Mir­ne-Nagy, Vučetić 2, Topuzović 8/3, Kovács, Butler 4. Edző: Zoran Mikes. Artego: Międzik 11/9, Miskiniene 24, O’Neill 10, Pobozy 10, Kiesel 2 – Swiatkovska, Sobiech W., Rymarenko 15/15, Sobiech R., Michalek 4. Edző: Tomasz Herkt.

Szerdán az E-csoport másik meccsén a török Galatasaray 72–67-re győzött a svéd Luleå BBK otthonában. A négyes jelenlegi állása (a www.fiba.basketball szerint): 1. Artego Bydgoszcz (4/0) 8 pont, 2. Sepsi-SIC (2/2) 6 pont, 3. Galatasaray (2/2) 6 pont, 4. Luleå BBK (0/4) 4 pont.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1445
szavazógép
2019-11-08: Belföld - :

Hiány hiány hátán

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján úgy tűnik, szinte minden minisztérium komoly forráshiánnyal küzd.
2019-11-08: Sport - :

Három továbbjutó, négy piros lap és huszonhét gól (Bajnokok Ligája)

A Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában fordulatos mérkőzéseket rendeztek, ugyanis a Real Madrid hazai pályán 6–0-ra nyert a Galatasaray ellen, míg a Paris Saint-Germain a Club Brugge, a Bayern München az Olimpiakosz Pireusz és a Juventus a Lokomotiv Moszkva legyőzésével biztosította helyét a nyolcaddöntőben.