Labdarúgás, 2. LigaKikapott Temesváron az FK Csíkszereda

2019. november 11., hétfő, Sport

A Valentin Suciu irányította csíkszeredai csapat sorozatban harmadszor szenvedett 1–0 arányú vereséget a másodosztályú bajnokságban. A Concordia Chiajna és a Petrolul Ploiești után a 16. fordulóban a Temesvári Politehnica vendégeként sem szerzett pontot, így a kiesést jelentő 17. helyre csúszott vissza.

  • Fotó: Geiger Erik
    Fotó: Geiger Erik

A mérkőzést megelőzően mindkét csapat a rangsor második felében tartózkodott, a Béga-parti alakulat mindössze egy ponttal előzte meg székelyföldi ellenfelét. Már a találkozó első percében helyzetbe kerültek a vendégek, egy szabadrúgás után Csürös Attila fejelt kapura, viszont Rareș Murariu könnyedén hárított. A folytatásban a csíkszeredai labdarúgók bátran játszottak támadásban, azonban csak veszélytelen távoli lövésekig jutottak. A házigazdák többet birtokolták a labdát, bár a szünetig egyetlen komolyabb helyzetet sem tudtak kidolgozni, nem forgott veszélyben Gyenge Szilárd kapuja.

A második félidőben jobban kezdett a Temesvári Poli, az 50. percben Alin Ignea fejesének köszönhetően vezetéshez jutott. Az FK Csíkszereda az egyenlítés reményében támadásba lendült, viszont kevés lehetősége volt, Kálmán Szilárd és Eder González próbálkozása elkerülte a kaput. A másik oldalon a házigazdák megduplázhatták volna előnyüket, Mircea Axente szabadrúgása a keresztlécen csattant. A székelyföldi csapat a ráadásban közel állt az egyenlítéshez, a tizenhatos közeléből Bara kevéssel fölé lőtt. A lefújás után Slobodan Lalic piros lapot kapott, mivel több csapattársával együtt reklamált a játékvezetőnél, aki az utolsó másodpercekben nem engedett elvégezni egy csíkszeredai szögletet.

Újabb minimális vereségével az FK Csíkszereda visszacsúszott a kiesőzónába, viszont csak egy pontra van a bennmaradástól. A másodosztályú bajnokságban hétközi forduló következik, a csíkszeredai együttes szerdán 14 órától hazai pályán az azonos pontszámmal rendelkező Resicabánya ellen játszik. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2019-11-11: Sport - :

Pont nélkül tért haza a kézdivásárhelyi csapat (Labdarúgás, 3. Liga)

A Kézdivásárhelyi SE ugyan rúgott négy gólt az FC Botoșani II. vendégeként, viszont ebből hármat (!) lesre hivatkozva érvénytelenítettek. A harmadosztályú bajnokság 12. fordulójában elszenvedett 2–1 arányú vereség következtében a kézdivásárhelyi csapat visszacsúszott a rangsor utolsó előtti helyére, szombaton 14 órától azonban hazai pályán az újonc FC Ozana Târgu Neamţ ellen javíthatnak.
2019-11-11: Sport - :

Kurtuly szállította a három pontot (Labdarúgás, 4. Liga)

A listavezető Sepsi OSK II. továbbra is őrzi hibátlan mérlegét a negyedosztályú bajnokságban, ugyanis a piros-fehérek Kurtuly Róbert góljával nyertek Barót vendégeként a 13. fordulóban.