BirkózásOrbán Norbert Román Kupa-győztes

2019. november 11., hétfő, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC sportolójának, Orbán Norbertnek sikerével ért véget az ifjúsági I-es birkózók Román Kupa-viadala a 65 kg-os súlycsoportban. Rajta kívül az MSK-s Fazakas Szidónia is felállhatott a dobogóra, hiszen bronzérmes lett.

Szombaton és vasárnap a Suceava megyei Putna adott otthont a mindhárom – kötöttfogású, szabadfogású és női – szakágban kiírt ifjúsági I-es birkózó Román Kupa viadalának, amin mintegy 150 sportoló mérte össze tudását és harcolt a legjobbaknak járó elismerésért. A megmérettetésen három sepsiszentgyörgyi birkózó is érdekelt volt, s közülük a Sepsi-SIC sportolójának, Orbán Norbertnek sikerült a legjobb eredményt elérnie, miután a 65 kg-os súlycsoportban nem talált légyőzőre. A Sepsiszentgyörgyi MSK két tehetséges fiatalját nevezte a kupaviadalra, amelyen a 62 kg-osok között küzdő Fazakas Szidónia a dobogó legalacsonyabb fokára állhatott fel és bronzérem került a nyakába; a sportklub másik birkózója, Mircea Păduraru a 57 kg-os súlycsoportban lépett szőnyegre, és végül az 5. helyen fejezte be a bukovinai megmérettetést.

 

Edzők emlékversenye

A nagyok putnai viadalával egy időben Marosvásárhelyen rendezték meg a kicsi, azaz ifjúsági IV–VI-os korosztályú birkózók Edzők emlékversenyét, amelyen több mint húsz sepsiszentgyörgyi sportoló volt érdekelt. A Kertész Dávid irányította Sepsi ISK csapatából Ilyés Henrietta első, Paizs Előd, Sándor Tímea és Török Szidónia második, Bilibók Szabolcs, Claudiu Cârstea és Török Emese harmadik lett, míg Ilyés Csaba, Ruzsa Eduárd a negyedik helyen végzett.

A megyeszékhelyi MSK-tól Electra Gărăiacu (32 kg) a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, Andrei Rether (57 kg) döntőt veszítve második volt, míg Orbán Krisztián (42 kg) és Ștefan Huțul a harmadik helyen zárta a vásárhelyi viadalt. (tibo)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2820
szavazógép
2019-11-11: Sport - Tibodi Ferenc:

Hazai környezetben nyert a Kézdivásárhelyi SE (Kosárlabda)

A Kézdivásárhelyi SE együttese bepótolta a hónap első hétvégéjéről elnapolt mérkőzését és magabiztos játékának köszönhetően 55–42 arányban diadalmaskodott a Nagyváradi Rookies ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga Nyugati csoportjának 4. fordulójában. Ezzel a sikerrel a céhes városbéliek újra másodikok a rangsorban, s mindössze egypontos a hátrányuk az éllovas és hibátlan mérleggel rendelkező Szatmárnémeti VSK alakulatához képest.
2019-11-11: Sport - :

Kovács hetedik a Top16-os versenyen (Asztalitenisz)

Szombaton és vasárnap az ifjúsági III-as korosztály legjobb tizenhat pingpongozója állt asztalhoz Konstancán, ahol a 9–10 évesek ranglistaversenyére került sor. A viadalon ott volt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolója, Kovács Kristóf is, aki három győzelemmel és három vereséggel a hetedik helyen zárta a megmérettetést.