SepsiszentgyörgyKütyü helyett mozgás

2019. november 12., kedd, Közélet

A győztes csapatot alkotóknak nyári táborozás, iskolájuknak pedig erőpark lesz a jutalma, de ne a díjak gazdagsága, hanem a sport és a mozgás szeretete hasson lelkesítően: legyen presztízskérdés, hogy melyik sepsiszentgyörgyi középiskola, melyik osztálya a legsportosabb – hangzott el a Bajnokok Osztálya szervezői által tartott eseményismertető sajtótájékoztatón.

  •  Kristó-Gothard Hunor fényképe
    Kristó-Gothard Hunor fényképe

Az önkormányzat azt szeretné elérni, hogy a fiatalság minél teljesebb, értelmesebb és egészségesebb életet éljen, ennek pedig szerves részét képezi a sportolás. Hogy célt érjenek, a középiskolások számára versenyt hirdetnek: november és február között iskolaszinten, majd májusig az iskolák legjobbjai – itt már összevonva IX–X., illetve XI–XII. osztályosok) mérkőznek meg egymással. A résztvevőknek többek közt labdarúgásban, kosárlabdában, atlétikai számokban, ügyességi versenyeken és erőgyakorlatokban kell helytállniuk, de nemcsak az eredményeket fogják pontozni, hanem számítani fog az is, hogy mennyire aktívak – mondotta Bordás Noémi és Barta Mónika szervező.

Az önkormányzat mindegyik iskolához a város egy-egy ismert sportolója személyében „nagykövetet” nevezett ki. Fejér Béla labdarúgókapus (Berde Áron Közgazdasági Líceum), Niczuly Roland labdarúgókapus (Constantin Brâncuşi Szakképző Líceum), Adina Popescu birkozó (Mihai Viteazul Főgimnázium), Incze Kriszta birkózó (Mikes Kelemen Elméleti Líceum), Demeter Nóra kosárlabdázó (Plugor Sándor Művészeti Líceum), Daniel Attila triatlonista és duatlonista (Puskás Tivadar Szakképző Líceum), Szabó Norbert pályakerékpáros (Református Kollégium), Kovács Renáta kosárlabdázó (Székely Mikó Kollégium) feladata az lesz, hogy a verseny ideje alatt példaképként szolgáljanak, segítsenek a felkészülésben, eligazítsanak és lelkesítenek.

Antal Árpád polgármester a város az elmúlt években sportolást és kikapcsolódást megkönnyítő beruházásait – a Sepsi Aréna, a hoki- és korcsolyapálya, a Székelyföldi Lovasközpont, a strand felújítását és a sugásfürdői megvalósításokat – emelte ki mondván, a városvezetés azt szeretné, ha mindenki megtalálná a számára kikapcsolódást jelentő helyet és eseményt. A Bajnokok Osztálya versenyt üdvösnek tartja, hiszen a sportolásra buzdítás mellett megtanít nyerni és veszteni, valamint csapatban játszani. „Azt szeretném, ha gyerekeink életében kevesebb kütyü és több sport, mozgás lenne” – mondotta. A városvezető által mondottakat erősítette meg az egykori kiváló labdarúgó, Hadnagy Attila is: meggyőződése, hogy nem egyszeri esemény született, hanem hagyomány teremtődött és a baráti versengésnek közösségformáló hatása lesz, ezért szívesen vállalta az esemény fővédnökségét.

A sportnagykövetek a napokban adják át az iskolák számára külön készített ünnepi zászlókat, ezzel egyúttal az iskolában zajló versenyek kezdetét is jelzik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2822
szavazógép
2019-11-12: Közélet - Váry O. Péter:

Csipike megmozgatta a várost (Sepsiszentgyörgy)

Nem Fodor Úr Csipikéje, hanem a sepsiszentgyörgyi Csipike Napközi Otthon, és nemcsak a várost mozgatta meg, hanem egész Háromszéket. Mert a csipikések ezúttal nemcsak a Szent Márton-napi ünnepélyt szervezték meg – mely immár hagyománnyá vált, hiszen negyedik éve a városközpont november 11-én délutánonként lúdmintás lámpásokat lóbáló (néha össze is törő, és olyankor nagy keserűségbe eső) gyermekekkel telik meg –, hanem Szent Márton csodálatos köpenye címmel a megyebéli óvodások és elemisták számára rajzversenyt is meghirdettek.
2019-11-12: Közélet - Fekete Réka:

Népszerűsítő körút Háromszéken (Babeș–Bolyai Tudományegyetem)

Huszonöt erdélyi és partiumi város harmincnégy iskolájában tartanak tájékoztatót a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem magyar tagozatának diákjai és tanárai, az első háromszéki állomás Kézdivásárhely, ahol szerdán a Nagy Mózes Elméleti Líceumban és a Bod Péter Tanítóképzőben mutatkozik be az egyetem.