Kenőpénzt adott a bank

2019. november 16., szombat, Belföld

Önmagát jelentette fel az ügyészségen a Román Fejlesztési Bank (BRD) humánerő-forrásért felelős igazgatója, Adela Jansen – aki 16 éve dolgozik a cégnél, emellett pedig a Francia Kereskedelmi Kamara alelnöke és a Románia Fejlődéséért Koalíció igazgatótanácsi tagja – , és még hét munkatársa.

  • Fotó: Mediafax
    Fotó: Mediafax

A banktisztviselők azt állítják: az országos egészségbiztosítási pénztár több alkalmazottjának is ajándékokat adtak pusztán azért, hogy az állam hamarabb megtérítse a betegszabadságon levő alkalmazottak táppénzét a banknak, ahol most belső kivizsgálást rendeltek el. Az önfeljelentésről a Profit hírportál tudósított, de részleteket nem közölt. Az egészségbiztosítót hivatalosan nem értesítették az esetről, az intézmény szóvivője, Mihaela Tănase azonban elmondta, hogy a betegszabadságokat a megyei, nem az országos pénztár fizeti. A költségvetést ugyan központilag állítják össze, de a megyei pénztárak igénylése szerint, amelyek előre nem tudhatják, hogy mennyi betegszabadság lesz. 2017-ben 7 millió volt, 2018-ban 7,6–7,7 millió, az idei számok még nem ismertek. A betegszabadságokat előbb a munkaadó fizeti ki, és kéri az összeg megtérítését, az állam azonban mindig késve törleszt, ezért a cégek be szokták perelni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2379
szavazógép
2019-11-16: Belföld - :

Medvékről inkább helyben

A helyi hatóságokra bízná a veszélyes medvék eltávolítására vonatkozó döntést Cristian Chirteş  szenátor, aki már beszélt is erről a környezetvédelmi miniszterrel.
2019-11-18: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Benedek Elek-emlékkiállítás
A Székely tündérország örökös követe… című Benedek Elek-emlékkiállítást november 18-án, hétfőn 18 órától a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban megnyitja Brendus Réka, a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság főosztályvezető-helyettese.