Elgázoltak egy medvét Csernáton mellett

2019. november 19., kedd, Közélet

Medvét gázolt el kedd hajnalban egy személygépkocsi a 11-es országúton, Csernáton közelében. Mădălina Ghirdă rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az esetről a járművezető értesítette a rendőrséget.

Mint arról beszámolt, a nagyvad az úttesten tartózkodott, azon a sávon, melyen autójával haladt, az ütközés következtében pedig megsérült, s a gépkocsi is roncsolódott. A rendőrségi szóvivő megjegyezte: a medvét egy, a helyszínre hívott állatorvos látta el. Az esetről a Transylvanian Wildlife Project non profit szervezet is beszámolt a közösségi médiában. Mint írják, állatorvosukat, Szász Istvánt kevéssel 5 óra előtt tájékoztatták a balesetről. A helyszínre siető szakember megállapította, a medve mindkét mellső lába sérült, felkarcsontja eltört, ezért elaltatta. Időközben az illetékes hatóságok is intézkedtek, hogy a nagyvadat a zernyesti medvemenhely befogadja. A civil szervezet tájékoztatása szerint a medve 6 órakor már szállítható állapotban volt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1561
szavazógép
2019-11-19: Világfigyelő - :

Putyin és Macron megvitatta a csúcstalálkozó előkészítését (Normandiai négyek)

A „normandiai négyek” – Oroszország, Ukrajna, Franciaország és Németország – készülő párizsi csúcstalálkozója és az ukrán hajók visszaszolgáltatása volt a fő témája Vlagyimir Putyin orosz és Emmanuel Macron francia elnök tegnapi telefonbeszélgetésének.
2019-11-19: Közélet - Szekeres Attila:

Jogosítvány nélkül maradt

Mint tegnap jeleztük Felborult egy autó című anyagunkban, egy személygépkocsi felborult Sepsiszentgyörgy belvárosában, a régi villanyrendőrnél hétfőn kevéssel dél után, miután összekoccant egy másikkal az útkereszteződésben.