Leszakadt egy közúti híd Franciaországban

2019. november 20., szerda, Magazin

Egy ember meghalt és legalább további egy személy eltűnt, amikor egy közúti függőhíd leszakadt a délnyugat-franciaországi Toulouse-tól mintegy harminc kilométerre található Mirepoix-sur-Tarn településen hétfőn.

A 155 méter hosszú és 6,5 méter széles fémszerkezetű hídon haladó gépjárművek a Tarn folyóba estek. Eltűnt annak a teherjárműnek a sofőrje, amelynek a hídra érkezésekor leszakadt a maximum 19 tonnás járművek áthaladására engedélyezett építmény. A baleset pillanatában egy szemből érkező Renault Clio típusú autót vezető nő ki tudott úszni a partra, ám 15 éves lányát holtan találták meg a folyóban.

A Tarn ezen a helyen több mint húsz méter mély és 100 méter széles, búvárok indultak a híd alatti terület kutatására, a mentésre nyolcvan tűzoltót vezényeltek ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1300
szavazógép
2019-11-20: Magazin - :

Nemzetközi díjat nyert Londonban (A Fesztivál Akadémia Budapestről készült imázsfilmje)

Nemzetközi díjat nyert a Fesztivál Akadémia Budapest Géczy Dávid és Szabó Stein Imre által rendezett imázsfilmje a londoni székhelyű Lovie Awards­on.
2019-11-20: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Mi legyen a fizetésekkel?

Ludovic Orban új kormányának első próbatételei közé tartozik a jövő évi minimálbér mértékének meghatározása. A témát hetek, hónapok óta napirenden tartják, Viorica Dăncilă volt miniszterelnök még a bizalmatlansági indítványról szóló szavazás előtt hirdette, hogy nettó száz lejjel növelnék a legkisebb fizetés mértékét, majd a leváltott, de ügyvivő kormány fejeként első olvasatban tárgyaltak is róla a miniszterek, végül azonban mégsem fogadták el az erről szóló határozatot, mintegy házi feladatként bízva Ludovic Orbanékra a kérdés megoldását.