Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hímezz magyarra, Évivel!Aki csak szerényen teszi a dolgát

2019. november 21., csütörtök, Magazin

A lánya szerint Évi egy szuperhős. A semmiből építették fel férjével a Sántharikumok – Kézi hímzés, faragás-t. Minden munkájuk felelősséggel készült, tudatosan vigyázva, hogy csak kiváló terméket adjanak ki a kezükből. Ezt a pontos, felelősségteljes és nemes lélekkel végzett kézimunkát díjazták Debrecenben november 15-én, a magyar szórvány napján, amikor a sepsiszentgyörgyi Sántha Évinek A magyar hímzés nagykövete címet adományozták a Debreceni Egyetem főépületében.

Lapunk érdeklődésére Sántha Évi ezt nyilatkozta: „Rendkívül nagy megtiszteltetésnek érzem ezt az elismerést. Ez eddig az első hivatalos méltatása a munkáimnak, idáig megrendelőimen kívül még soha senki nem figyelt fel a tevékenységemre. Ennek ellenére folyamatosan „díjazták” a munkáimat: a rengeteg pozitív visszajelzés, szeretet, amit a világhálón keresztül a közönségem részéről nap mint nap tapasztalok, az számomra felér minden elismeréssel és rengeteg erőt, hitet és kitartást ad a további hímzéseimhez. Az, hogy ma itt tartok, nagyon sokban köszönhető a családomnak: a férjemnek, Sántha Barninak, aki maga is népművészettel (fafaragással) foglalkozik, valamint a gyermekeimnek, akik mindvégig hittek bennem és támogattak, segítettek az évek során. Továbbá a sepsiszentgyörgyi Balogh Zsuzsa varrónőnek szintén nagyon hálás vagyok a pontos és szép munkájáért. Ő az, aki nekem méretek szerint szabja-varrja a szebbnél szebb ruhákat, blúzokat, ingeket – és én kihímezem. Ezúton is köszönöm szépen mindenkinek a támogatást! ”

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2421
szavazógép
2019-11-21: Magazin - :

László Noémi Balassi-kardja

László Noémi kolozsvári költő és Vahram Martiroszjan örmény műfordító kapja a 2020-as Balassi Bálint-emlékkardot – közölte Molnár Pál, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnöke.
2019-11-21: Család - :

Ideje van a lassításnak (2.)

Nem csupán az életünket körülölelő folytonos zaj, az idegen hangok, hanem a drámaian felgyorsult életritmus is elrabolja tőlünk, mai emberektől a csendet. Ha valamit nem állítanak elő, vagy nem szállítanak azonnal, rögtön – inkább már nem is kell. Sebességőrület uralkodik az utakon, a kereskedelemben, a számítástechnikában és a világhálón. Az új életritmus maradandó nyomokat hagy az életünkben.