Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

László Noémi Balassi-kardja

2019. november 21., csütörtök, Magazin

László Noémi kolozsvári költő és Vahram Martiroszjan örmény műfordító kapja a 2020-as Balassi Bálint-emlékkardot – közölte Molnár Pál, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnöke.

Az elismerés a magyar irodalmi életben évtizedek óta széles körben elismert költőket, valamint a magyar irodalmat és benne Balassi költészetét fordító európai szellemiségű külföldieket jutalmazza. A Kolozsváron élő László Noémi eddig tíz könyvet jelentetett meg, emellett angol és román irodalmat fordít. A középkori végvári szablya mintájára kovácsolt emlékkardokat február 14-én adják át a díjazottaknak Budapesten.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1099
szavazógép
2019-11-21: Magazin - :

Böjte Csaba kapta a Makovecz-díjat

Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója vehette át a Makovecz Imre-díjat az építész születésnapján, tegnap a Héttorony Fesztivál zárókoncertjén a Budai Vigadóban.
2019-11-21: Magazin - Józsa Zsuzsanna:

Aki csak szerényen teszi a dolgát (Hímezz magyarra, Évivel!)

A lánya szerint Évi egy szuperhős. A semmiből építették fel férjével a Sántharikumok – Kézi hímzés, faragás-t. Minden munkájuk felelősséggel készült, tudatosan vigyázva, hogy csak kiváló terméket adjanak ki a kezükből. Ezt a pontos, felelősségteljes és nemes lélekkel végzett kézimunkát díjazták Debrecenben november 15-én, a magyar szórvány napján, amikor a sepsiszentgyörgyi Sántha Évinek A magyar hímzés nagykövete címet adományozták a Debreceni Egyetem főépületében.