Új védőoltás

2019. november 21., csütörtök, Család

A héten kezdik kiosztani a megyékben a HPV-vírus (humán papillóma vírus) elleni védőoltás első adagjait, az oltás 2020 januárjában kezdődik, előtte még felvilágosítási kampányt tervez az egészségügyi miniszter.

A méhnyakrák megelőzésére szolgáló ingyenes védőoltást azok a 11–14 éves és nagyobb korú lányok kapják meg elsőkként a háziorvosi rendelőkben, akiknek szülei 2017–2018-ban erre igénylést nyújtottak be. A méhnyakrákba bele lehet halni, de oltással, szűréssel meg is lehet előzni ezt a betegséget. Ugyanakkor szükség van a felvilágosító kampányokra is, ha a minisztérium új oltásokat akar bevezetni, mivel ennek hiányában csak elherdáljuk a beszerzett vakcinát, amint ez több ízben is történt – szögezte le Victor Costache miniszter. A kampányban tudatosítani akarják a lakosságban a HPV-vírus okozta veszélyt, illetve az oltás hasznosságát. Az orvosokat és gyógyszerészeket is felkészítik arra, hogy tisztán és érthetően adják át a lakosságnak az oltásra vonatkozó információkat. A szülők elsősorban a háziorvosoktól kérhetnek felvilágosítást. (Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 279
szavazógép
2019-11-21: Család - Józsa Zsuzsanna:

Legyetek derűsek! (Erzsébet-bál Sepsiszentgyörgyön)

A Háromszék–Brassó Régió Házas Hétvégés közösségek szervezésében, Fűzi István és Enikő (Babi) régiós felelősök koordinálásával november 16-án tartották meg a hagyományos Erzsébet-bált Legyetek derűsek! mottóval Sepsiszentgyörgyön a Santana rendezvényteremben. Az erdélyi, tartományi szintű rendezvényre 141 házaspár és 5 lelkiatya jelentkezett be. Az est házigazdái Timár Sándor és Molnár Marika voltak.
2019-11-21: Család - :

Gyermekeink