Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Erzsébet-bál SepsiszentgyörgyönLegyetek derűsek!

2019. november 21., csütörtök, Család

A Háromszék–Brassó Régió Házas Hétvégés közösségek szervezésében, Fűzi István és Enikő (Babi) régiós felelősök koordinálásával november 16-án tartották meg a hagyományos Erzsébet-bált Legyetek derűsek! mottóval Sepsiszentgyörgyön a Santana rendezvényteremben. Az erdélyi, tartományi szintű rendezvényre 141 házaspár és 5 lelkiatya jelentkezett be. Az est házigazdái Timár Sándor és Molnár Marika voltak.

Az ünnepséget szentmisével kezdték, majd jöhetett is a bál, ahol vidám, humoros jeleneteket adtak elő a házaspárok. Élmény volt a keresztény jó zene, melyet a háromtagú Music Dance szolgáltatta. Az est megható meglepetéspillanata volt, amikor a gyermekek nevében a Timár lányok, Kincső és Csenge megáldották a jelen levő szülőket gyönyörű szép, hagyományos áldást énekelve.

A házigazda rövid, lapunknak adott összefoglalója szerint önmagukat, házastársi kapcsolatukat és az együtt megélt, Jóistennel való találkozásukat ünnepelték a hétvégén. Manapság, amikor a hosszú távú elköteleződés egymás mellett szinte cikinek számít, tanúi lehettünk olyan házaspárok jelenlétének, minden nemzedéket képviselve (5–10 éves házassági évfordulósoktól az aranylakodalmat már meghaladókig), akiknek a „mi”, az „együtt” fontosabb, mint az „én”. Tanúi lehettünk annak, hogy ezek az emberek ugyanúgy tudnak kulturáltan mulatni, mint imádkozni és élvezni az életet, a közösséget, mindent, amit Istentől ajándékba kaptak és befogadtak. Szinte magától hasított belénk a felismerés: ezek boldog emberek, mert tesznek is érte. A legszebb virág is elhervad, ha nem öntözik...

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1152
szavazógép
2019-11-21: Család - :

A lilatönkű pereszke

Azon ehető gombáink közé tartozik a lilatönkű pereszke (Lepista saeva vagy personata), melyek ismerete újabb keletű, habár késő ősszel, tél elején is fellelhetőek.
2019-11-21: Család - :

Új védőoltás

A héten kezdik kiosztani a megyékben a HPV-vírus (humán papillóma vírus) elleni védőoltás első adagjait, az oltás 2020 januárjában kezdődik, előtte még felvilágosítási kampányt tervez az egészségügyi miniszter.