Pro Economica AlapítványSzékenként írják alá a támogatási szerződéseket

2019. november 21., csütörtök, Közélet

A Pro Economica Alapítvány bejelentette a Kovászna, Hargita és Maros megyei pályázók számára a de minimis mezőgazdasági program támogatási szerződéseinek aláírási ütemtervét.

Háromszéken több mint 1200-an pályáztak a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjában kiírt, legtöbb 15 ezer eurós vissza nem térítendő támogatásra. Pénteken 11 órakor a sepsibodoki kultúrotthonban várják a sepsiszéki érdekelteket, 16 órakor a zabolai művelődési otthonban az orbaiszékieket. Hétfőn 11-kor a kézdiszentlékleki kultúrotthonban jelentkezhetnek a kézdiszékiek, kedden 11 órakor a nagybaconi művelődési házban az erdővidékiek, 16 órakor Szitabodzán a bodzavidékiek. További részletek a proeconomicaalapitvany.ro oldalon. (bokor)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2019-11-21: Belföld - Demeter J. Ildikó:

Mit ígért a kormány?

Idén meglesz a jövő évi állami költségvetés, és az önkormányzatok a személyi jövedelemadókból befolyó összeg 65 százalékát fogják megkapni a jelenlegi 60 százalékhoz képest – többek között ezt ígérte Ludovic Orban kormányfő azon a keddi találkozón, amelyen a romániai municípiumok szövetségének képviselőivel egyeztetett.
2019-11-21: Máról holnapra - Farkas Réka:

Kampány mímelése

Nehéz bármilyen műfajba besorolni a két államelnökjelölt kedd esti megnyilvánulását, hosszas, két és fél órás szereplésüket, mely során mindketten bemutatkoztak a nagy nyilvánosság előtt, és úgy tettek, mintha rendkívül nyitottan, minden kérdésre válaszolnának. Mímelték, hogy kampányolnak. Párhuzamosan, egymástól függetlenül, hisz a tisztességes vitát Klaus Iohannis lekezelő fölénnyel elutasította. A második forduló biztos nyertesének tekintett jelölt semmit nem hajlandó kockáztatni, ugyanis volt már arra példa, hogy az elnökjelöltek vitája okozta a vesztét a majdnem hasonlóan biztos befutónak.