Az utca hangja

2019. november 22., péntek, Nyílttér

Ö. J., Sepsiszentgyörgy. A Vasile Goldiş utcában van egy buszmegálló, amelynek úgy három-négy évvel ezelőtt valaki nekiment, betörte az ablakait és a padot is.

Azóta is hiányzik a hátsó szélvédő, és egy új padot sem tett oda a szállítóvállalat vagy a városvezetés, pedig sok nyugdíjas lakik a negyedben, akik nehezen, sok esetben bottal járnak, és a buszra várva vagy egyszerűen útban hazafelé szívesen megpihennének egy kicsit. Gondolom, hogy a kárt annak okozójával kell megfizettetni, de hány évig tart egy ilyen eljárás?

K. B., Sepsiszentgyörgy. Az elnökválasztás első fordulójában elmentünk szavazni oda, ahol a lakcímünk szerint eddig is szoktunk: a hajdani Kós Károly Líceumba. A bejáratnál egy nagy felirat tudatta, hogy szavazni a Mikesben vagy a Mikóban lehet. Véleményem szerint egy köztisztviselő nem használhatja a vagy szót azért a fizetésért, amit kap. Nem szavaztam én sem, és még sokan mások sem...

D. K., Sepsiszentgyörgy. Látszik, hogy az idei elnökválasztást csak úgy tessék-lássék szervezték meg, a saját szavazókörzetemben például egy rozsdás táblát tettek ki eligazításul, amelyről még a port és a pókhálót sem törölték le. Amíg a közalkalmazottak így állnak hozzá a munkájukhoz, nem is várhatunk javulást!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2019-11-22: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

XXVII. Erdővidéki Közművelődési Napok
A MAI program: Baróton 8 órától a NECC (Nature Education Community Centre) zárt körű természetismereti foglalkozása a baróti Boróka Nyugdíjas Klub tagjai­val. Házigazda: Dénes Kinga pszichológus, a klub vezetője. Helyszín: a Boróka Nyugdíjas Klub székhelye.
2019-11-22: Nyílttér - Gazda József:

Lehet-e elégedett Kelemen Hunor?

Tegnap csengett a telefonom, s azon bemutatkozott Kelemen Hunor, hogy kifejezze elégedettségét a választások első fordulójában elért eredményével, ama 3,9 százalék a lehetséges 6,5 százalék helyett, s hogy felhatalmazzon: döntsünk a magunk bölcsessége szerint, hogy a második fordulóban kit támogatunk.