Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

BevándorlásSzázezren torlódtak fel a Balkánon

2019. november 22., péntek, Világfigyelő

A migrációs helyzet egyre súlyosabb, a Nyugat-Balkánon már lassan 100 ezer a feltorlódott migránsok száma – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap Bécsben a Migrációs Politikát Fejlesztő Nemzetközi Központ magas szintű paneljében.

A politikus emlékeztetett arra, hogy törökországi jelentések szerint január elejétől október végéig 350 ezer illegális határátlépőt fogtak el török területen, 80 ezerrel többet, mint a múlt év egészében, és hátravan még két hónap. Hozzátette, hogy a konfliktusok Európa környékén nem a migrációs válság megoldásának irányába hatnak, hanem ellenkezőleg, és a nyomás az illegális bevándorlással Európába bejutni próbálkozók részéről növekedni fog.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy ideje lenne a brüsszeli intézményeknek, az Európai Uniónak és a nemzetközi közösségnek változtatnia migrációs politikáján, amely jelenleg még mindig újabb és újabb migrációs hullámok megindulását ösztönzi ahelyett, hogy elősegítené az otthonukat elhagyók hazatérését vagy javítana az otthonukban maradtak biztonságán, hogy azok ne induljanak útnak. Mindezek miatt – mint hangsúlyozta – át kellene állítani, méghozzá sürgően a brüsszeli migrációs politika fókuszát.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy Magyarország bebizonyította: meg lehet állítani a migrációt. Emellett jól példázza, hogy a segítséget kell az érintett országokba vinni, nem pedig a gondokat idehozni. Magyarország 40 millió dolláros támogatással elérte, hogy 50 ezer keresztény maradhasson Szíriában, Irakban, Libanonban, vagy haza tudjon oda térni. Ez a megoldás felé mutató, követendő példa – mondta Szijjártó Péter.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1147
szavazógép
2019-11-22: Világfigyelő - :

A külpolitika középpontjában mindig a magyar érdek áll (A magyar diplomácia napja)

A magyar külpolitika középpontjában mindig a magyar érdek áll – szögezte le Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a magyar diplomácia napja alkalmából a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott konferencián tegnap.
2019-11-22: Világfigyelő - :

Donald Tuskot választották elnöknek (Néppárti kongresszus)

Donald Tusk volt lengyel miniszterelnököt, az Európai Tanács leköszönő elnökét választotta meg elnökének az Európai Néppárt (EPP) szerda esti tisztújító kongresszusán Zágrábban. A tíz alelnöki tisztség közül egyiket a román Siegfried Mureşan nemzeti liberális párti európai parlamenti képviselő kapta meg.