Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Európai BizottságJövő szerdán szavaznak

2019. november 22., péntek, Világfigyelő

November 27-ére írta ki a szavazást az új összetételű Európai Bizottság jóváhagyásáról az Európai Parlament házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Értekezlete, miután tegnap értékelte, majd hivatalosan is lezárta a meghallgatásokat.

A testület az illetékes parlamenti szakbizottságok ajánlásainak megfelelően szabad utat engedett a meghallgatott huszonhat biztosjelöltnek, s így jövő héten sor kerülhet a strasbourgi plenáris ülésen a megerősítő voksolásra a végleges összetételt tükröző listáról. Végül az EU-tagországok csúcsvezetőit tömörítő Európai Tanács nevezi ki minősített többséggel a bizottságot, de elemzők szerint ez pusztán formalitásnak számít.

David Sassoli, az EP elnöke arról számolt be, hogy a képviselő-testület az elmúlt két hónap során eleget tett demokratikus feladatainak, és alaposan megvizsgálta a jelöltek teljesítményét. Rámutatott, a meghallgatások időnként nehezek voltak, ugyanakkor egyedülálló lehetőséget nyújtottak a képviselőknek, hogy meggyőződhessenek arról, hogy a biztosjelöltek készen állnak a rájuk bízott munka elvégzésére. A következő öt évben számos feladatunk lesz a migrációra és a menekültkérdésre adandó hosszú távú válaszoktól kezdve a klímaváltozás elleni harcban megszerzett vezető szerepünk megőrzéséig. Olyan Európai Bizottságra van tehát szükség, amely képes lépni az állampolgárok számára fontos ügyekben – jelentette ki.

Az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság november elsején lépett volna hivatalba, azonban ezt el kellett halasztani. A cél most december elseje.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1094
szavazógép
2019-11-22: Világfigyelő - :

Donald Tuskot választották elnöknek (Néppárti kongresszus)

Donald Tusk volt lengyel miniszterelnököt, az Európai Tanács leköszönő elnökét választotta meg elnökének az Európai Néppárt (EPP) szerda esti tisztújító kongresszusán Zágrábban. A tíz alelnöki tisztség közül egyiket a román Siegfried Mureşan nemzeti liberális párti európai parlamenti képviselő kapta meg.
2019-11-22: Sport - :

Hétvége a focipályákon (Labdarúgás)

1. LIGA. A kéthetes bajnoki szünet után folytatódik az élvonalbeli bajnokság: a 17. forduló zárómérkőzésén, hétfőn 20.30 órától a Leo Grozavu irányította Sepsi OSK a Gheorghe Hagi edzette FC Viitorul otthonában játszik.