Sportolóink a hétvégén

2019. november 23., szombat, Sport

CSELGÁNCS. Ezen a hétvégén sem pihennek a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolói, akik ma a Bánffyhunyad Kupa idei kiírásán lépnek tatamira. A Veres László irányította együttes hat cselgáncsozóját nevezte a megmérettetésre, amely a 2006–2007-ben és a 2008–2009-ben született gyermekeknek szól. A hagyományos viadalon várhatóan csak hazai csapatok vesznek részt, a céhes városbeliek pedig mindenképp érmekért utaznak a Kolozs megyei versenyre.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

ASZTALITENISZ. Ma és holnap a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok ad otthont a Dobolyi Aladár Emlékverseny negyedik kiírásának, amelyen előreláthatólag több mint 150 utánpótláskorú asztaliteniszező ragad ütőt, így tisztelegve a néhai kiváló edző, sportember emléke előtt. A kiírás szerint az esemény gyermek-, újonc- és serdülőkorú pingpongozóknak szól. Nézőként a házigazda Nagy Mózes MSK és a Sepsi ISK reménységeinek szurkolhatunk elsősorban, de többek között Marosvásárhelyről, Kolozsvár­ról, Székelyudvarhelyről, Zilahról, Nagyszalontáról, Buzăuból és még Craiováról is érkeznek versenyzők.

KOSÁRLABDA. Annak ellenére, hogy a Sepsi-SIC csapata ma idegenben játszik, a sportág sepsiszentgyörgyi kedvelői nem maradnak kosárlabda-mérkőzés nélkül, hiszen a VSK Csíkszereda 17 órától a Focșani együttesét fogadja a Sepsi Arénában a férfi kosárlabda Nemzeti Liga B-értékcsoportjának 7. fordulójában. A csíki együttes egy győzelemmel és öt vereséggel a tabella utolsó helyéről várja a találkozót (7 pont), a moldvai gárda viszont 3/3-as győzelmi mutatóval a rangsor negyedik pozíciójából érkezik Háromszékre (9 pont). * A bajnoki címvédő Sepsi-SIC a hétközi győzelem után ma Brassóból próbálja elhozni a győztesnek járó két pontot, ugyanis 19.30-tól a helyi Olimpia vendége lesz a D. P. Colibași Sportcsarnokban. A női kosárlabda Nemzeti Liga Keleti csoportjának 8. fordulójában megrendezett találkozó lesz a két csapat közötti 28. összecsapás, az egymás elleni örök mérleget pedig a zöld-fehér mezes lányok vezetik 26–1 arányban. A megyeszékhelyi együttes éllovas (12 pont), míg a brassói gárda harmadik helyezett (10 pont) az esti összecsapás előtt, az odavágóbeli meccset pedig 76–43-ra Zoran Mikes tanítványai nyerték meg. * Nehéz párharc vár a Kézdivásárhelyi SE csapatára, amely vasárnap 18 órától a Nyugati csoport ötödik fordulójában az Aradi FCC gárdáját fogadja a Kicsid Gábor Sportcsarnokban. A KSE a tabella első pozíciójából (9 pont) vág bele a holnapi mérkőzésbe, a mostanság gyengélkedő határ mentiek (6 pont) viszont negyedik helyezettként látogatnak a céhes városba. Elkel Farkas Alpár tanítványainak a támogatás, így aki csak teheti, látogasson ki a meccsre és szurkoljon a kék-fehér mezeseknek.

TEREMLABDARÚGÁS. A kedd este hazai környezetben el­könyvelt győzelem után a céhes városbeli KSE Futsal csapata ma 17 órától a Marosvásárhelyi VSK otthonában játszik a másodosztályos teremlabdarúgó-bajnokság 8. fordulójában. A kézdivásárhelyi együttes százszázalékos teljesítménnyel, 21 ponttal toronymagasan vezeti a tabellát, a pontlevonással büntetett marosi alakulat viszont sereghajtó a mai mérkőzés előtt. A találkozó játékvezetője a kolozsvári Cristian Cosmin Braşovean és Ovi­diu Ciprian Bărluțiu. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 984
szavazógép
2019-11-23: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett feleség, édesanya, anyós, nagymama, testvér, sógorasszony, rokon, a kilyéni
MÁTYÁS OLGA
(szül. DOMBI)
életének 63. évében rövid szenvedés után visszaadta lelkét Teremtőjének.
Drága halottunk földi maradványait 2019. november 25-én, hétfőn 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kilyéni ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés napján 13 órától.
A gyászoló család
4229
2019-11-23: Sport - :

Bulgária lesz a magyar válogatott ellenfele (Labdarúgás, Eb-selejtező)

A magyar labdarúgó-válogatottnak először Bulgáriában kell győznie a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőjének tegnapi sorsolása alapján, majd siker esetén az izlandi–román párharc nyertesével csaphatna össze az Eb-részvételért.